Efterårsferien på Øresundsakvariet – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Alle nyheder > 2013 > 2013.10 > Efterårsferien på Øres...

07. oktober 2013

Efterårsferien på Øresundsakvariet

Tør du røre ved en hummer og kæle med en fladfisk? Og ved du, hvordan en torsk og en sæl ser ud indeni?

På Øresundsakvariet kan du alle hverdage i efterårsferien – i ugerne 42 og 44 -deltage i spændende, havinspirerede aktiviteter. Du kan komme helt tæt på interessante havdyr, når vi to gange om dagen holder ”Havdyrene i Øresund – lær og rør”. Hver halve time er der fodring af dyrene i udvalgte akvarier, og kl. 12.20 på alle hverdage kan du se dissektion af fisk og andre havdyr og høre naturguidernes fortællinger om, hvorfor havdyrene ser ud som de gør.

Kom og rør ved havdyrene! På alle hverdage i ugerne 42 og 44 arrangerer vi ”Havdyrene i Øresund – lær og rør”. Kl. 11.20 og kl. 14.20 tager Øresundsakvariets dyrepassere og havbiologer 30 heldige personer med ind i laboratoriets vådrum, hvor de fortæller om dyrene i Øresund, og hvor du under vejledning kan få lov til at røre ved en hummer, en taskekrabbe, en fladfisk og mange andre havdyr. Skriv dig på listen ved siden af billetsalget og mød op ved plakaten: ”Havdyrene i Øresund – lær og rør” – det er helt gratis, når entréen er betalt!

Ligeledes på alle hverdage fra kl. 12.20 – 13.30 i efterårsferien (både uge 42 og uge 44) kan du opleve dissektioner af fisk og andre havdyr. Onsdag den 16. oktober kan du opleve en sæl blive dissekeret, mens det andre dage er fisk, som kommer under kniven. En del sæler og marsvin bliver hvert år fanget i fiskernes garn og drukner desværre tit under forsøget på at slippe væk. Nogle af disse sæler bliver heldigvis foræret til Øresundsakvariet, som bruger dem til forsknings- og undervisningsbrug, f.eks. til dissektioner til undervisning i anatomi m.m. Havbiologen, som forestår dissektionen den 16. oktober, vil forklare, hvad man ser under opskæringerne og fortælle en masse historier om de spændende havpattedyr, som der efterhånden er blevet rigtigt mange af i danske farvande.

Ud over de nævnte aktiviteter kan man som rosinen i pølseenden opleve at havdyrene bliver fodret hver halve time dagen igennem i udvalgte akvarier, så alle publikummer skulle nu have mulighed for at se de spændende scenerier, når fisk og de andre havdyr får stillet sulten. Efter fodringerne vil dyrepasserne stå til rådighed med svar på nysgerrige spørgsmål om vores spændende danske havdyr.

Øresundsakvariet er beliggende ved Nordhavnen, Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør (tæt på Kronborg Slot) tlf. 35321970 og har åbent 10-17 alle dage i efterårsferien uge 42 og 44.