Julen på Øresundsakvariet – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Alle nyheder > 2013 > 2013.12 > Julen på Øresundsakvariet

02. december 2013

Julen på Øresundsakvariet

I hele december måned får havdyrene i Øresundsakvariet ekstra "julesul", og man kan i den anledning opleve fodringer og høre dyrepassernes sjove havdyrshistorier hver halve time dagen igennem. Du kan også deltage i en tegnekonkurrence, hvor du skal tegne dit yndlingshavdyr og 1. præmien er at blive "Dyrepasser for en dag". Der er også en voksenkonkurrence, hvor man som 1. præmie kan vinde en marsvinesafari på Øresund.

I hele december måned og i anledning af julemåneden, kan publikum på Øresundsakvariet opleve at havdyrene får ekstra ”julesul”. Hver halve time dagen igennem kan du derfor opleve, at havdyrene i udvalgte akvarier bliver ”ekstra” fodret, og du kan høre dyrepasserne fortælle om Øresunds mange fascinerende og sjove havdyr.

Du kan også deltage i en tegnekonkurrence, hvor du skal tegne og farvelægge dit yndlingshavdyr. Tegningerne bliver hængt op i akvariet, og efter jul bliver de flotteste tegninger udvalgt af dyrepasserne, og ejermanden til den flotteste tegning vinder ”Dyrepasser for en dag” på Øresundsakvariet. Hvis du bliver den heldige vinder, kan du bl.a. opleve at komme ud på Øresund i en undersøgelsesbåd og fange dyr til Øresundsakvariet, deltage i det daglige arbejde på akvariet, fodre havdyrene samt meget mere.

Der er også en konkurrence til de voksne, hvor man skal gætte vægten på en meget stor rødspætte, som Øresundsakvariet har fået indleveret af fritidsfisker Rolf Horsted fra Nordhavnen i Helsingør. Han fangede den store rødspætte i et såkaldt toggergarn på 5 meter vand nord for Helsingør. Rødspætterne har det fremragende i Øresund, primært grundet det stående trawlforbud i Sundet, og i år har været et helt specielt godt fangstår med rekordfangster for både erhvervs- og fritidsfiskerne, som fisker med garn, men også for sportsfiskerne generelt. I efteråret er der blevet fanget rødspætter helt op til næsten 4 kg., og fladfiskene er generelt meget velnærede, hvilket hænger meget godt sammen med de meget afvekslende og intakte levesteder i Sundet. Den største rødspætte som Øresundsakvariet har registreret i Øresund, er dog noget større end efterårets fangster. I 2006 fangede Erik André, fritidsfisker fra Nordhavnen, nemlig en rødspætte på hele 5,6 kg., og det er den hidtil største dokumenterede rødspætte fra Øresund.

Den, der i konkurrencen kommer tættest på den korrekte vægt, vinder en marsvinesafari for én person i sommeren 2014 og til 2. og 3. præmien er der årskort til Øresundsakvariet.

Øresundsakvariet er beliggende ved Nordhavnen, Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør (tæt på Kronborg Slot) tlf. 35321970 og har åbent 10-16 på alle hverdage samt 10-17 i weekender samt på udvalgte helligdage. Øresundsakvariet har lukket d. 22.-25. og 31. december samt 1. januar.

Kontaktpersoner: Øresundsakvariet, Københavns Universitet, akvariechef / marinbiolog Jens P. Jeppesen, tlf. 35 32 19 70 el. 28 75 19 70. www.oresundsakvariet.ku.dk