Efterårsferien 2009 – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Pressemeddelelser > Øvrige pressemeddelelser > 2009 > Efterårsferien 2009

Helsingør d. 7. oktober 2009

Krabbevæddeløb, "Rør ved levende havdyr" i efterårsferien på Øresundsakvariet.

På utalllige opfordringer fra mange børn og "barnlige" voksne arrangerer Øresundsakvariet igen i år krabbefangst og krabbevæddeløb i efterårsferien alle hverdage i uge 42 og 44. I alle hverdage i de to uger kan du desuden opleve seancen "Rør ved levende havdyr" samt fodringer af dyrene i akvariet.

Krabbeløbet foregår ude foran Øresundsakvariets nye indgangsparti på en opstillet "krabbevæddeløbsbane". Yderligere er der et stort krabbebassin hvor du selv får lov til at fiske din krabbe op af vandet (hvis du tør) og hvor du så efterfølgende på "krabbevæddeløbsbanen" får lov til at heppe på netop din krabbe og der er præmier til de hurtigste krabber. Udover er der opstillet nyttig viden om krabbens fascinerende liv i almindelighed og man kan altid udspørge de dygtige dyrepassere som vil stå for arrangementet.

Dette krabbevæddeløb kan du være med til i efterårsferien, uge 42 og 44, mandag til fredag fra 10.00-15.00. Tag varmt tøj på, det kan godt gå hen og blive koldt i efterårsferierne. Åbningstiderne i uge 42 og 44 er 10-17 alle dage.

En populær begivenhed er når Øresundsakvariets dyrepassere, i anledning af efterårsferien, afholder "Havdyrene i Øresund - lær og rør". Kl. 10.30, kl. 12.30 og kl. 14.30, i hverdagene i uge 42 og 44. Her kan max. 25 personer pr. gang komme med ind i laboratoriets forundrings- og vådrum hvor dyrepasserne fortæller om dyrene i Øresund. Under vejledning kan du bl.a. røre ved f.eks. en hummer, taskekrabber, fladfisk osv. som du normalt ikke kan røre ved. Skriv dig på listen ved siden af billetsalget og mød op ved plakaten: Havdyrene i Øresund - lær og rør"!

Fisk og andre havdyr bliver fodret alle hverdage kl. 11.00 og kl.13.00 og kl. 15.00! Her kan du også få svar på dine spørgsmål vedr. dyrene i akvariet ved at spørge de dygtige dyrepassere.

Se også den imponerende europæiske kæmpehummer samt den vældige Grønlandshaj begge indleveret til Øresundsakvariet i løbet af efteråret og udstillet i 2 frysere i udstillingen.

Vedhæftede fotos viser fodring ved voksenrørebassin, seancen "Havdyrene i Øresund - lær og rør" samt krabbeløbet foran akvariet (se tekst på filen). Ved brug af fotos skal angives fotografens navn: Birgit Thorell, Øresundsakvariet, Københavns Universitet.

Øresundsakvariet er beliggende ved Nordhavnen, Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør (tæt på Kronborg Slot) Tlf. 35 32 19 70.