Bag om kulisserne på Øresundsakvariet – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Pressemeddelelser > Øvrige pressemeddelelser > 2010 > Bag om kulisserne på Ø...

23. november  2010

Bag om kulisserne på Øresundsakvariet

Et par gange om året afholder Øresundsakvariet diverse arrangementer for årskortholderne. Et af disse arrangementer afholdes den 24. og den 25. november begge dage fra kl. 12:00-14:00, hvor årskortindehavere får mulighed for en rundvisning bag kulisserne i Øresundsakvariet.

Øresundsakvariet er meget mere end de akvarier, som publikum går og kigger ind i. Bag akvarieruderne foregår der nemlig en masse spændende ting, bl.a. fiskeyngelopdræt baseret på samarbejde med Marinbiologisk Laboratorium.

Rundvisningen vil bringe publikum om på vores "forskningsareal" samt formidlingsområde og for dem der har fysisk mulighed og interesse, kan komme ned og se alle de specielle filtre, der sørger for, at vi kan holde Akvariets vand rent, så dyrene kan trives. Undervejs vil der blive fortalt om, hvordan de forskellige dyr, som lever i akvarierne, bliver indfanget, og om de forskellige fiskemetoder, der bliver benyttet, samt om hele den lange proces med at få dyret fra havet og ind i akvarierne.

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål om, hvordan det er at drive et offentligt akvarium.

Øresundsakvariet er en del af Københavns Universitet og bliver derfor ofte brugt af forskere og biologistuderende til at lære, hvordan dyrelivet udarter sig i Øresund. De benytter tit akvarierne til opbevaring af specielle fiskearter, som de senere hen skal undersøge. Derudover undervises de studerende i fiskefysiologi og adfærd, da akvarierne giver et utroligt godt billede af, hvordan de forskellige arter spiller ind overfor hinanden.

Øresundsakvariet er også medlem af den danske sammenslutning af zoologiske haver og akvarier, kaldet : DAZA (Danish Association of Zoos and Aquaria). Her forekommer der et samarbejde de forskellige akvarier imellem. Især når det drejer sig om at hjælpe hinanden med information om hvordan man holder forskellige havdyr, men også når der er brug for hjælp til at skaffe forskellige dyr.

For at deltage i Årskortarrangementet, skal man ringe til Øresundsakvariet på telefon 35 32 19 70 i tiden 10-16 og tilmelde sig. Arrangementet er gratis for årskort indehaverne.

Øresundsakvariet er beliggende ved Nordhavnen, Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør (tæt på Kronborg Slot) Tlf. 35 32 19 70. Åbningstider: Hverdage 10-16 og weekender 10-17.

Kontaktperson: Øresundsakvariet, Københavns Universitet, Naturvejleder/Dyrepasser Kristian Vedel (tlf. 28 75 19 58).