Efterårsferien 2010 – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Pressemeddelelser > Øvrige pressemeddelelser > 2010 > Efterårsferien 2010

2. oktober 2010

Krabbevæddeløb, "Rør ved levende havdyr" og havpattedyrsdissektioner i Efterårsferien på Øresundsakvariet.

På utalllige opfordringer fra mange børn og "barnlige" voksne arrangerer Øresundsakvariet igen i år krabbefangst og krabbevæddeløb i efterårsferien alle hverdage i uge 42 og 44. I alle hverdage i de to uger kan du desuden opleve seancen "Rør ved levende havdyr", på udvalgte dage vil der blive dissekeret sæler samt marsvin og der er ekstrafodringer af dyrene i akvariet hele ugen.

Krabbeløbet foregår ude foran Øresundsakvariets nye indgangsparti på en opstillet "krabbevæddeløbsbane". Yderligere er der et stort krabbebassin, hvor du selv får lov til at fiske din krabbe op af vandet (hvis du tør), og hvor du så efterfølgende på "krabbevæddeløbsbanen" får lov til at heppe på netop din krabbe. Der er præmier til de hurtigste krabber. Derudover opstiller vi nyttig viden om krabbens fascinerende liv i almindelighed og man kan altid udspørge dyrepasserne og havbiologerne som vil stå for arrangementet.

Dette krabbevæddeløb kan du være med til i efterårsferien, uge 42 og 44, mandag til fredag fra 10.00-15.00. Tag varmt tøj på, det kan godt gå hen og blive koldt i efterårsferierne. Åbningstiderne i uge 42 og 44 er 10-17 alle dage.

En populær begivenhed er når Øresundsakvariets dyrepassere, i anledning af efterårsferien, afholder "Havdyrene i Øresund - lær og rør". Kl. 10.30, kl. 12.30 og kl. 14.30 i hverdagene (uge 42 og 44). Her kan max. 25 personer pr. gang komme med ind i laboratoriets forundrings- og vådrum, hvor dyrepasserne fortæller om dyrene i Øresund. Under vejledning kan du bl.a. røre ved f.eks. en hummer, taskekrabber, fladfisk osv. som du normalt ikke kan røre ved. Skriv dig på listen ved siden af billetsalget og mød op ved plakaten: Havdyrene i Øresund - lær og rør"!

En anden spændende begivenhed er havpattedyrsdissektioner. På Øresundsakvariet kan du i uge 42 komme helt tæt på den indre anatomi hos havpattedyrene spættet sæl og marsvin. Det er kl. 12 mandag (spættet sæl), onsdag (marsvin) og fredag (spættet sæl). Her vil havbiologerne nemlig dissekere og undersøge disse havpattedyr samtidig med at de fortælle en masse spændende historier om dyrenes liv i vore danske have. Nærmere angivelse af hvornår de enkelte dyr dissekeres, vil fremgå under Aktiviteter i ferien, når vi nærmere os efterårsferien.

Fisk og andre havdyr bliver fodret alle hverdage kl. 11.00, kl. 13.00, kl. 15.00 og kl. 16.00! Her kan du også få svar på dine spørgsmål vedr. dyrene i akvariet ved at spørge de dygtige dyrepassere.

Øresundsakvariet er beliggende ved Nordhavnen, Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør (tæt på Kronborg Slot) Tlf. 35 32 19 70.