"Fiskens Dag" på Øresundsakvariet – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Pressemeddelelser > Øvrige pressemeddelelser > 2010 > "Fiskens Dag" på Øresu...

10. september 2010

"Fiskens Dag" på Øresundsakvariet

Lørdag d. 11. september afholdes "Fiskens Dag" og sammen med fiskere, fiskerestauranter, fiskehandlere og akvarier over hele landet fejrer Øresundsakvariet dagen med aktiviteter på akvariet samt på Rådhuspladsen i København.

"Fiskens Dag", som afholdes d. 11. september over hele landet, skal være med til at sætte fokus på danske konsumfisk og oplyse om hvordan det står til med de forskellige konsumfisk i Danmark. Konsumfisk er fisk, der anvendes til menneskets konsum, enten i frisk el. bearbejdet form. De mest almindelige konsumfisk i Danmark er torsk, kuller, rødspætte, tunge, sild, makrel og hornfisk.

På Øresundsakvariet afholder vi i anledning af "Fiskens Dag" den 11. september 3 seancer med "Rør ved levende havdyr". Tidspunkterne er kl. 11.15, 13:15 og 15:15. Her kan ca. 25 personer komme med ind i laboratoriets forundrings- og vådrum, hvor dyrepassere og naturguider fortæller om dyrene i Øresund, men med fokus på de danske konsumfisk. Guiden vil også prøve at komme med bud på hvad der bliver fremtidens konsumfisk i Danmark. Under vejledning kan du røre ved forskellige dyr, bl.a. en hummer og fladfisk. Du skal tilmelde dig ved at skrive dig på listen, som hænger ved siden af billetsalget og så møde op ved plakaten. Arrangementerne er gratis når du har betalt entréen til akvariet.

Du kan også møde Øresundsakvariets personale på Rådhuspladsen i København idet pladsen, også i anledning af "Fiskens Dag", bliver forvandlet til ét stort maritimt område med friske fisk, fiskere, fiskehandlere, musik og boder alt sammen for at promovere fisken som en vigtig bestanddel af vores allesammens madkultur. Arrangementerne foregår kl. 11-16, hvor bl.a. havbiologer og naturvejledere fra Øresundsakvariet står og fortæller om de forskellige konsumfisk i Danmark, og hvordan det står til med det danske havmiljø.

Øresundsakvariet har åbent alle hverdage i september - maj fra 10-16 og i weekenden 10-17.
Kontaktpersoner: Øresundsakvariet, Københavns Universitet, akvariechef / marinbiolog Jens P. Jeppesen, tlf. 35 32 19 70 el. 28 75 19 70.