Blæksprutten på gavejagt i Øresundsakvariet – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Pressemeddelelser > Øvrige pressemeddelelser > 2010 > Blæksprutten på gaveja...

30. november 2010

Blæksprutten på gavejagt i Øresundsakvariet

I hele december måned kan publikum opleve Øresundsakvariets nye ottearmede blæksprutter "pakke" gaver op i akvarierne. Børn og voksne kan deltage i den sjove konkurrence nemlig "Den store nissejagt". Søde nisser har gemt sig mellem sten og tang, og du skal prøve at finde dem. Kom også og tegn den flotteste fisk og vind årskort m.m. til akvariet.

Dyrepasserne på Øresundsakvariet er i færd med at lære de ny-tilkomne og meget intelligente ottearmede blæksprutter tricks og kneb i de dertil indrettede akvarier. Faktisk er den ene blæksprutte kommet så vidt at den har været i stand til at åbne plastbøtter med skruelåg og "fiske" dens fortrukne føde nemlig strandkrabber ud af plastbøtten. Dyrepasserne inviterer dig til at se denne træning hver dag kl. 12.00 og kl. 15.00 i hele julemåneden undtagen om søndagen hvor blæksprutten i stedet får mad kl. 12.00 og kl. 13.00. Udover at betragte de ejendommelige blæksprutters forsøg på at få krabberne ud af plastbøtterne, fortæller dyrepasserne også spændende historier og facts om blæksprutternes forunderlige liv på bunden af havet.

I hele julemåneden kan publikum deltage i en sjov konkurrence. I "Den store nissejagt" har en række nisser gemt sig mellem sten og tang på bunden af akvarierne og publikums opgave er at finde nisserne samt at besvare nogle spørgsmål. De dygtigste "nissejægere" vinder årskort til Øresundsakvariet hvor man udover at kunne besøge akvariet ubegrænset i et år også bliver budt på specielle arrangementer kun for årskortholdere.

Endelig er der en tegnekonkurrence, hvor du skal tegne og farvelægge dit yndlingshavdyr. Tegningerne bliver hængt op i akvariet og efter jul bliver de flotteste tegninger udvalgt af dyrepasserne. Ejermanden til den flotteste tegning vinder "Vær dyrepasser for en dag " på Øresundsakvariet. Hvis du bliver den heldige vinder kan du bl.a. opleve at komme ud på Øresund i en undersøgelsesbåd og fange dyr til Øresundsakvariet.

Kontaktpersoner: Øresundsakvariet, Københavns Universitet, akvariechef / marinbiolog Jens P. Jeppesen, tlf. 35 32 19 70 el. 28 75 19 70. www.oresundsakvariet.ku.dk