Påsken 2010 – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Pressemeddelelser > Øvrige pressemeddelelser > 2010 > Påsken 2010

25. marts 2010

Spændende havaktiviteter på Øresundsakvariet i påskeferien

I påsken i år arrangerer Øresundsakvariet spændende dissektioner (opskæring og undersøgelser) af marsvin, sæl, hajer og rokker samt den altid populære seance "Havdyrene i Øresund - lær og rør". Desuden er der ekstra fodringer af fiskene på alle dage samt skriftlige konkurrencer, hvor man kan vinde årskort til akvariet.

På Øresundsakvariet kan man i hverdagene op til påsken samt d. 1 og d. 2. april komme helt tæt på den indre anatomi hos havpattedyr og fisk. På disse dage kl. 12.30 vil havbiologerne og dyrepasserne nemlig afholde offentlige arrangementer, hvor der dissekeres og undersøges henholdsvis marsvin, sæler, fisk og hajer og rokker, og hvor der samtidig fortælles en masse spændende historier om disse dyrs liv i vore danske have. Nærmere angivelse af hvornår de enkelte dyr dissekeres, kan fås på akvariets hjemmeside www.oresundsakvariet.ku.dk

En anden spændende begivenhed, som man kan opleve i påskeferien, er "Havdyrene i Øresund - lær og rør" som foregår alle dage kl. 10.30 og kl. 14.00. Her kan ca. 25 personer pr. gang komme med ind i laboratoriets forundrings- og vådrum, hvor dyrepassere og havbiologer fortæller om dyrene i Øresund. Under vejledning kan du bl.a. røre ved f.eks. en hummer, taskekrabber, fladfisk osv. som du normalt ikke kan røre ved. Skriv dig på listen ved siden af billetsalget og mød op ved plakaten: "Havdyrene i Øresund - lær og rør"!

De populære fiske- og dyrefodringer bliver udvidet, så de alle dage kan opleves kl. 11.00, kl.13.00, kl. 15.00 og kl. 16.00! Her kan du også få svar på dine spørgsmål vedr. dyrene i akvariet ved at spørge de dygtige dyrepassere.

Ud over disse aktiviteter er der også en sjov skriftlig konkurrence omhandlende dyrene i Øresundsakvariet og her kan man være heldig at vinde et årskort til akvariet.

Af nye spændende dyr i akvarierne kan nævnes den flotte fisk lange Molva molva, som en fisker i Øresund var så venlig at indlevere til akvariet for nogle uger siden. Langen er en uhyre vanskelig fisk at få levende ind i akvarier, så det er med stor glæde at vi nu kan vise den flotte torskefisk.

Åbningstider i påskeferien fra d. 27. marts - 5. april er 10-17 alle dage.

Øresundsakvariet er beliggende ved Nordhavnen, Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør (tæt på Kronborg Slot) Tlf. 35 32 19 70.