Spændende marine aktiviteter på Øresundsakvariet i Pinseferien – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Pressemeddelelser > Øvrige pressemeddelelser > 2010 > Spændende marine aktiv...

20. maj 2010

Spændende marine aktiviteter på Øresundsakvariet i Pinseferien.

I Pinseferien i år arrangerer Øresundsakvariet den spændende seance "Havdyrene i Øresund - lær og rør" og der er ekstra fodringer af fiskene på alle dage. Kom også og se de forårskåde tangsnarrer lave reder i ålegræsakvariet.

En spændende aktivitet, som man kan opleve i Pinseferien, er "Havdyrene i Øresund - lær og rør" som foregår alle dage fra lørdag d. 22. maj - mandag d. 24. maj kl. 10.30 samt kl. 14.00. Her kan ca. 25 personer pr. gang komme med ind i laboratoriets forundrings- og vådrum, hvor Christina Mortensen, Øresundsakvariets dygtige dyrepasser og formidler, fortæller om dyrene i Øresund. Under vejledning kan du røre ved bl.a. en hummer, taskekrabber, fladfisk osv. som du normalt ikke kan røre ved. Skriv dig på listen ved siden af billetsalget og mød op ved plakaten: "Havdyrene i Øresund - lær og rør"!

De populære fiske- og dyrefodringer bliver udvidet, så de alle dage kan opleves kl. 11.00, kl. 13.00, kl. 15.00 og kl. 16.00! Her kan du også få svar på dine spørgsmål vedr. dyrene i akvariet ved at spørge det altid venlige personale.

I akvariet kan du som altid her i maj måned opleve forårskåde fisk. Særligt voldsomt går det for sig i Høfde- / Sandbund- og Ålegræasakvariet i øjeblikket idet tangsnarrehannen bygger reder til sine hunner. Tangsnarren hører hjemme i tangbælterne langs vore kyster og går ikke længere ud end ca. 10 m. På lavt vand er den meget almindelig. Den færdes som regel alene og bevæger sig meget langsomt omkring mellem planterne på jagt efter vandlopper, muslingekrebs og andre smådyr. Som de fleste andre hundestejler bygger den rede og hannen vælger sig en tangbusk, som den syr sammen til en rede ved hjælp af slimtråde, der udskilles af nyrerne, der i yngletiden svulmer stærkt op. Trådene er seje, når de udskilles, og i vandet hærdner de til en stærk tråd, der holder reden sammen. Under arbejdet borer hannen sig ud og ind af reden og fungerer på den måde som synål. Når reden er færdig, lokkes hunnen til at lægge æg i reden. Ægantallet er 150 - 200 stk., og kort efter at æggene er gydt, dør hunnen. Hannen bevogter reden og tager sig af æggene, indtil de klækkes efter et par ugers forløb. Kort tid efter klækningen i slutningen af juni dør hannen i almindelighed. Enkelte overlever dog gydningen med et par måneder.

Dyrepasserne og biologerne på akvariet står til rådighed med at vise tangsnarren frem og fortæller gerne om dens pudsige livshistorie.

Åbningstider i Pinseferien fra den 22. maj - 24. maj er kl. 10-17 alle dage.

Øresundsakvariet er beliggende ved Nordhavnen, Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør (tæt på Kronborg Slot) Tlf. 35 32 19 70.