Vinterferien 2010 – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Pressemeddelelser > Øvrige pressemeddelelser > 2010 > Vinterferien 2010

20. januar 2010

"Rør ved levende havdyr" m.m. i vinterferien på Øresundsakvariet.

På utalllige opfordringer fra mange børn og voksne arrangerer Øresundsakvariet igen i år på hverdagene i vinterferien uge 7 og 8 seancerne "Rør ved levende havdyr" samt har ekstra fodringer af dyrene i akvariet. Oplev også den interaktive udstilling "Fantasi el. virkelighed"!

En populær begivenhed er når Øresundsakvariets ansatte, i anledning af vinterferien, afholder "Havdyrene i Øresund - lær og rør". Kl. 10.30, kl. 12.30 og kl. 14.00, i hverdagene i uge 7 og 8. Her kan ca. 25 personer pr. gang komme med ind i laboratoriets forundrings- og vådrum hvor dyrepassere og havbiologer fortæller om dyrene i Øresund. Under vejledning kan du bl.a. røre ved f.eks. en hummer, taskekrabber, fladfisk osv. som du normalt ikke kan røre ved. Skriv dig på listen ved siden af billetsalget og mød op ved plakaten: Havdyrene i Øresund - lær og rør"!

Fisk og andre havdyr bliver fodret i udvalgte akvarier alle hverdage kl. 11.00, kl.13.00, kl. 15.00 og kl. 16.00! Her kan du også få svar på dine spørgsmål vedr. dyrene i akvariet ved at spørge de dygtige dyrepassere.

Udover disse aktiviteter er der også en sjov skriftlig konkurrence omhandlende dyrene i Øresundsakvariet og heri kan man være heldig at vinde et årskort til akvariet.

Se også den sjældne havbrasen udstillet i en fryser på akvariet. Havbrasenen blev fundet død ved kanten af Julebæk og er en blandt mange af disse mærkværdige men yderst velsmagende fisk som i disse år bliver hyppigere i Øresund.

Se også udstillingen "Fantasi el. virkelighed" - hvor du skal skabe dit eget havdyr!

Øresundsakvariet er beliggende ved Nordhavnen, Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør (tæt på Kronborg Slot) Tlf. 35 32 19 70.