Kronborgbugtens nye snorkelsti indviet – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Pressemeddelelser > Øvrige pressemeddelelser > 2011 > Kronborgbugtens nye sn...

24. august 2011

Kronborgbugtens nye snorkelsti indviet

Søndag den 21. august troppede 25 glade og forventningsfulde børn og voksne op på Kronborgstranden, iført våddragter og snorkeludstyr. Anledningen var indvielsen af Kronborgbugtens nye snorkelsti. Stien er et tilbud til natur- og havinterreserede, der gerne vil ud på egen hånd og opleve det spændende liv under overfladen.

Søndag var vejret fantastisk, med høj sol og næsten ingen vind, så forholdene var nærmest perfekte til indvielse af den nye snorkelsti. Vandet var dog en anelse grumset efter den kraftige blæst de to foregående dage, men det slog ikke deltgagerne ud. Efter en kort introduktion, kastede de sig glade ud i bølgerne for at opleve den nye snorkelsti.

"Stien består af en række undervandsposter, der med tekst og illustrationer fortæller om de spændende dyr og planter, du kan se i nærheden af posten. Det er altså ikke selve stien, der er attraktionen, men de ting den fortæller om", siger naturvejleder Michael Hansen fra Øresundsakvariet. Han har stået for det praktiske arbejde med at udforme og anlægge stien. "Formålet med stien er at gøre det nemmere og mere trygt for uerfarne snorklere, at tage ud og opleve naturen under vand. Ofte er de mest interessante steder ikke de steder, folk selv ville vælge at snorkle rundt, men med stierne kan vi guide dem derhen, hvor der er noget spændende at se, samtidig med at der sikkert at snorkle der".

Stien i Kronborgbugten er den første af en række snorkelstier ved de nordsjællandske kyster. De er en del af et større kystformidlingsprojekt, der skal være med til at binde formidlingen af kyst og hav sammen. Bag projektet står Bustergruppen, et netværk af professionelle naturfagsformidlere i Helsingør kommune, i samarbejde med dykkerklubben Aquanaut og Marinbiologisk Laboratorium, Københavns Universitet. Snorkeltstiprojektet er støttet økonomisk af Friluftsrådets tips- og lottomidler til friluftslivet og Naturstyrelsens Grønne Partnerskaber.

Skulle du selv have fået lyst til at prøve snorkelstien i Kronborgbugten, så finder du startpunktet under badebroen, der udgår fra Nordhavnen. Her finder du også et skilt, der fortæller om ruten og om hvilke regler, du bør følge for at bruge stien trygt og sikkert.