Blæksprutten på gavejagt i Øresundsakvariet – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Pressemeddelelser > Øvrige pressemeddelelser > 2011 > Blæksprutten på gaveja...

Den 2. december 2011

Blæksprutten på gavejagt i Øresundsakvariet

I hele december måned kan du opleve Øresundsakvariets nye ottearmede blæksprutte åbne gaver i sit akvarie. Du kan også deltage i den "Den store nissejagt", hvor du kan vinde årskort til akvariet. Her skal du finde alle de nisser der har gemt sig mellem sten og tang i akvarierne. Kom også og tegn dit yndlingshavdyr og vind en tur for hele familien i akvariets nye gummibåd.

Dyrepasserne på Øresundsakvariet er i færd med at lære akvariets nyeste tilkomne ottearmede blæksprutte tricks og kneb som den skal bruge når den i løbet af december skal åbne sin pakkekalender. Det kan du opleve hver dag kl. 12.00 og kl. 15.00 i hele julemåneden undtagen om søndagen hvor blæksprutten i stedet får mad kl. 12 og kl. 13.00. Udover at betragte den egendommelige blækspruttes forsøg på at få krabberne ud af plastbøtterne fortæller dyrepasserne også spændende historier og facts om blæksprutternes forunderlige liv på bunden af havet.

I hele julemåneden kan du deltage i akvariets to sjove julekonkurrencer. I "Den store nissejagt" skal du finde nissefamilien der har gemt sig mellem sten og tang på bunden af akvarierne. Kan du finde alle nisserne er du med i lodtrækningen om fem årskort. Udover at kunne besøge akvariet ubegrænset i et år bliver du bl.a. også budt på specielle arrangementer kun for årskortholdere.

Du kan også deltage i tegnekonkurrencen, hvor du skal tegne og farvelægge dit yndlingshavdyr. Tegningerne bliver hængt op i akvariet og efter jul bliver de bedste tegninger udvalgt af dyrepasserne og ejermanden til den flotteste tegning vinder en tur for hele familien (maks. 6 personer) i akvariets nye gummibåd, til foråret. Udover en sejltur i fuld fart og vind i håret, får du mulighed for at kigge nærmere på havbunden gennem en vandkikkert og hvis du er heldig ser vi måske marsvin undervejs.

Kontaktpersoner: Øresundsakvariet, Københavns Universitet, akvariechef / marinbiolog Jens P. Jeppesen, tlf. 35 32 19 70 el. 28 75 19 70.