Efterårsferien 2011 – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Pressemeddelelser > Øvrige pressemeddelelser > 2011 > Efterårsferien 2011

13. oktober 2011

Hvor hurtigt kan en krabbe løbe? Tør du røre ved en hummer? Og ved du hvordan en sæl ser ud inden i?

I efterårsferien i uge 42 og 44 arrangerer Øresundsakvariet en række spændende, havinspirerede aktiviteter. I hverdagene i begge uger finder krabbeløbet sted fra kl. 10-14 og den populære seance "Havdyrene i Øresund - lær og rør" foregår kl. 11.30 og 14.30. D. 19. og d. 21. oktober kan du opleve dissektioner af sæler og marsvin og på alle dage vil der være fodringer af havdyrene hver time i åbningstiden.

Klar, parat, start, krabbeløb! Fang din egen krabbe i det store krabbe-bassin, hvis du tør, og se om den kan vinde på "krabbevæddeløbsbanen". Husk at heppe! Der er præmier til de hurtigste krabber. Ved arrangementet kan du lære om krabbens fascinerende liv, og du kan altid udspørge dyrepasserne og havbiologerne, som vil stå for arrangementet. Vær med til krabbevæddeløbet i efterårsferien (uge 42 og 44) kl. 10.00-14.00 mandag til fredag. Husk varmt tøj, det kan godt gå hen og blive koldt.

Kom og rør ved havdyrene! I alle hverdage i uge 42 og 44 afholder vi seancen "Havdyrene i Øresund - lær og rør"! Kl. 11.30 og kl. 14.30 tager Øresundsakvariets guider 25 heldige personer med ind i laboratoriets forundrings- og vådrum, hvor de fortæller om dyrene i Øresund og hvor du under vejledning kan få lov til at røre ved en hummer, en taskekrabbe, en fladfisk samt meget mere. Skriv dig på listen ved siden af billetsalget og mød op ved plakaten: "Havdyrene i Øresund - lær og rør"!

I efterårsferien kan man også opleve dissektioner af sæl og marsvin nemlig i uge 42, d. 19. og 21. oktober kl. 12.10 - 13.00. En del sæler og marsvin bliver hvert år fanget i fiskernes garn og drukner desværre tit under forsøget på at slippe væk. Nogle af disse sæler bliver heldigvis foræret til Øresundsakvariet, som bruger dem til forsknings- og til undervisningsbrug, f.eks. til dissektioner til undervisning i anatomi m.m. Havbiologen, som forestår dissektionerne, vil forklare, hvad man ser under opskæringerne og fortælle en masse historier om de spændende havpattedyr som der efterhånden er blevet rigtigt mange af i danske farvande.

Udover de nævnte aktiviteter kan man som rosinen i pølseenden opleve at havdyrene bliver fodret hver time dagen igennem i udvalgte akvarier, så alle publikummer skulle nu have muligheden for at se de spændende scenerier, når fisk og de andre havdyr får stillet sulten. Efter fodringerne vil dyrepasserne stå til rådighed for nysgerrige spørgsmål om vores spændende danske havdyr.

Ved brug af fotos skal angives fotografens navn: Birgit Thorell, Øresundsakvariet, Københavns Universitet.

Øresundsakvariet er beliggende ved Nordhavnen, Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør (tæt på Kronborg Slot) tlf. 35321970 og har åbent 10-17 alle dage i efterårsferien uge 42 og 44.