Formidlingsprisen 2011 – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Pressemeddelelser > Øvrige pressemeddelelser > 2011 > Formidlingsprisen 2011

Januar 2011

Manden med de sjældne fisk og hvalsafarier

Den 44-årige chef for Øresundsakvariet i Helsingør, Jens Peder Jeppesen, er blevet indstillet til årets formidlingspris på Det Naturvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, KU.

Øresundsakvariet er en del af Biologisk Institut på KU og gæstes årligt af ca. 50.000 besøgende - børn, unge og voksne. Et besøgstal, som Jens Peder Jeppesen har en stor andel i. Øresundsakvariet er også en af landets mest besøgte marine skoletjenester med op til 20.000 børn og unge, hvoraf en stor del af dem modtager undervisning på stedet eller på Øresund.

Dynamoen bag dette er Jens Peder Jeppesen, som får prisen på 25.000 kr. for sin usædvanlige evner til at formidle oplysninger om havet og dets dyr, planter og biologiske processer.

Øresundsakvariet er også stedet, hvor sjældne fisk i danske farvande får logi eller bliver dissekeret til videnskabelig brug. Og så er akvariets hvalsafarier efter marsvin i Øresund så populære, at de som regel er udsolgt i løbet af ½ time.

Derfor mød op til reception på Øresundsakvariet fredag den 4. februar kl. 14.00 og få en god historie om et af de mest trafikerede farvande i verden, men som alligevel har et myldrende liv på bunden i forhold til andre danske farvande, hvor bl.a. trawlfiskeri er en væsentlig årsag til, at de er omdannet til rene ørkener.

I forbindelse med overrækkelsen af prisen vil prodekan for formidling på Det Naturvidenskabelige Fakultet og leder af regeringens klimakommission, Katherine Richardson, og leder af Biologisk Institut på Københavns Universitet, Karsten Kristiansen holde taler for prismodtageren.

Overrækkelsen finder sted:
  Fredag den 4. februar
  Klokken 14.00
  Øresundsakvariet
  Strandpromenaden 5
  3000 Helsingør
  Mobiltelefon: 28 75 19 70

Yderligere oplysninger: Jens Peder Jeppesen på mobil 28 75 19 70 eller journalist Svend Thaning på 28 75 42 81.