Sjov på strandlegepladsen i Hornbæk – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Pressemeddelelser > Øvrige pressemeddelelser > 2011 > Sjov på strandlegeplad...

19. maj 2011

Sjov på strandlegepladsen i Hornbæk

Strandlegepladsen i Hornbæk byder hver onsdag, hele sommeren igennem, på en masse spændende og sjove aktiviteter, hvor du selv kan deltage.

Sommeraktiviteterne på strandlegepladsen i Hornbæk blev skudt i gang onsdag formiddag den 5. maj. Naturvejlederen fra Øresundsakvariet kom forbi for at fange små fladfisk sammen med 33 forventningsfulde børn og deres pædagoger fra Mariahjemmets Børnehave i Helsingør og Ellekildehus Skovbørnehave. Strandlegepladsen og Øresundsakvariet havde til den nye sæson indkøbt et nyt trækvod, og det skulle nu afprøves for første gang. Nettet blev trukket ud på dybt vand af naturvejlederen, mens ungerne inde på stranden stod klar til at trække det i land igen. Alle kræfter blev lagt i, nettet kom ind og nu var det spændende om der overhovedet var blevet fanget noget. Det var der heldigvis. Fladfisk var der ingen af, men der var til gengæld en masse andre spændende dyr, som børnene fik mulighed for at komme helt tæt på og røre ved. Hesterejer blev nærstuderet, småfisk blev undersøgt, og der blev holdt respektfuld afstand til krabbernes klosakse, da de jo nok kunne være lidt farlige at komme for tæt på. Én af drengene mente endda at vide, at alle de dyr, der var blevet fanget, var farlige. Det var de nu ikke.

Det er andet år i træk, at strandlegepladsen tilbyder aktiviteter for de mindre børn og også andet år, at naturvejlederen fra Øresundsakvariet er med. "Vi havde en fantastisk sæson i 2010 med nogle meget velbesøgte aktiviteter, så naturligvis skulle vi være med igen i år" fortæller naturvejleder Michael Hansen fra Øresundsakvariet. Aktiviteterne er i år udvidet med en halv time, fortæller han. "Vi vidste ikke rigtigt, hvor mange deltagere, vi kunne forvente til vores aktiviteter sidste år, men det viste sig at være så stor en succes, at vi i år har forlænget dem, så flere børn kan være med".
Du kan møde naturvejlederen på strandlegepladsen hver onsdag i lige uger. Han er dog ikke den eneste, du kan møde. På onsdage i de ulige uger er der nemlig også en masse spændende aktiviteter. Du kan for eksempel male dit eget maleri under vejledning af en af Hornbæks dygtige kunstmalere. Eller se en rigtig fisker flå fladfisk. Du kan også komme ombord på den røde lodsbåd PILOT og høre om, hvad den laver. Hvis du har lyst til at være med kan du se hele det spændende program i kalenderen på www.hornbaek.dk

Aktiviteterne på strandlegepladsen er målrettet de 3-9 årige børn og både institutioner og private er velkomne til at deltage. Grupper på over otte skal tilmelde sig på Hornbæk bibliotek, da der kun er plads til 30 børn på hvert hold. Det er gratis at deltage.