Påskeferien 2011 – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Pressemeddelelser > Øvrige pressemeddelelser > 2011 > Påskeferien 2011

15. april 2011

Spændende havaktiviteter på Øresundsakvariet i påskeferien

I påsken i år arrangerer Øresundsakvariet spændende fiske- og blækspruttedissektioner (opskæring og undersøgelser) samt den altid populære seance "Havdyrene i Øresund - lær og rør". Desuden er der ekstra fodringer af fiskene på alle dage.

På Øresundsakvariet kan man i påskedagene komme helt tæt på den indre anatomi hos fisk og blæksprutter. Den 18., 19., 20., 21. og 22. april vil havbiologerne og dyrepasserne nemlig afholde offentlige arrangementer, hvor disse havdyr dissekeres og undersøges og hvor der samtidig fortælles en masse spændende historier om disse dyrs liv i vore danske have. Se hvornår fiskene dissekeres her.

En anden spændende begivenhed, som man kan opleve i påskeferien, er "Havdyrene i Øresund - lær og rør" som foregår fra d. 18. april - 25. april alle dage kl. 11.25-12.00 & 13.25-14.00. Her kan ca. 25 personer pr. gang komme med ind i laboratoriets forundrings- og vådrum, hvor dyrepassere og havbiologer fortæller om dyrene i Øresund. Under vejledning kan du bl.a. røre ved f.eks. en hummer, taskekrabber, fladfisk osv. som du normalt ikke kan røre ved. Skriv dig på listen ved siden af billetsalget og mød op ved plakaten: "Havdyrene i Øresund - lær og rør"!

De populære fiske- og dyrefodringer bliver udvidet, så de alle dage kan opleves kl. 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 og 16.00! Her kan du også få svar på dine spørgsmål vedr. dyrene i akvariet ved at spørge de dygtige dyrepassere.

Af nye spændende dyr i akvarierne kan nævnes 6 nye stk. af Øresunds almindeligste rokke nemlig den såkaldte tærbe Raja radiata, som en lokal garnfisker i Øresund for nogle dage siden var så venlig at indlevere til akvariet. Også havtasken, som Øresundsakvariet aldrig har haft held til at få levende ind i akvariet, kan akvariet nu stolt fremvise. Havtasken er kommet til at trives lige lovligt godt idet den har ædt adskellige fisk som ikke var den tiltænkt. Publikum vil på udvalgte tidspunkter kunne se havtasken få tilbudt mad og måske være heldig at se når den åbner dens enorme gab.

Åbningstider i påskeferieperioden er den 18. april - 25. april er 10-17 alle dage.
Øresundsakvariet er beliggende ved Nordhavnen, Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør (tæt på Kronborg Slot) Tlf. 35 32 19 70.