Sommerens marine aktiviteter på Øresundsakvariet er i fuld gang – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Pressemeddelelser > Øvrige pressemeddelelser > 2011 > Sommerens marine aktiv...

22. juli 2011

Sommerens marine aktiviteter på Øresundsakvariet er i fuld gang

Der er fuld gang i de marine sommeraktiviteter på Øresundsakvariet i Helsingør. Alle aktiviteter er velbesøgt og grundet stor efterspørgsel har akvariets personale valgt at udvide antallet af bl.a. vandkikkertsafarier om onsdagen til at omfatte samtlige uger i sommerferien (uge 26-32).

Igen i år er der fuld gang i de marine sommeraktiviteter på Øresundsakvariet, Nordhavnen i Helsingør. Hele sommeren igennem og på alle hverdage kan man deltage en række spændende aktiviteter, de fleste af dem gratis når entréen til akvariet er betalt.

Mandag og torsdag kan man tage med naturvejlederen ned på Kronborgstranden på jagt efter fisk og krebsdyr. Bevæbnet med det store vod, rejehove m.m. kan man selv være med til at fange de mange dyr der lever i og omkring ålegræsset og sandbunden på Kronborgstranden. Deltagelsen er gratis når du har købt billet til akvariet el. har årskort.

Tirsdag og torsdag kan de ikke "krabbeforskrækkede" tage på krabbejagt på Nordhavnen i Helsingør. Bevæbnet med net, krabbestænger og spande tager naturvejlederen os ud på molerne for at se om vi kan fange strandkrabber. Imens der bliver fortalt spændende krabbehistorier hjælpes der med krabbefangsten og til sidst tømmer vi krabberusen og tager nogle med op i akvariet for at fodre havkatten. Vi den spise en krabbe ? Også denne seance er gratis når du har købt billet til akvariet el. har årskort.

Om onsdagen er der afgang til vandkikkertsafari og tejnetømning fra akvariet store gummibåd. Guiderne sejler dig fra Nordhavnen ud til Kronborgbugten m.m. hvor vi på det lave vand skal kigge efter fisk og andre havdyr i vandkikkerter og tømme fisketejner. Alle får redningsveste på og båd og besætning er godkendt af Søfartsstyrelsen! Når du har betalt entré til akvariet koster turen kun 50 kr. pr. mand i bådgebyr.

Tirsdag og torsdag hele sommeren igennem er der marsvineture fra 19-21 om aftenen men desværre er alle ture udsolgte for almindelig publikummer. Der er dog chance for at man kan booke en "privat" tur! Prøv at ring på tlf. 35321970 og forhør dig om chancerne! De hidtidige ture har næsten alle være gode og succesfulde hvor deltagerne har set fra 1 marsvin og helt op til ca. 15 marsvin på en 2 timers tur! Enkelte ture er blevet aflyst grundet for megen vind men akvariets personale prøver at give disse en chance senere på sæsonen. Andre marine sommeraktiviteter på Øresundsakvariet kan bestilles løbende hvis man er minimum 12 personer(ideelt for institutioner). Ring til akvariet på 35321970.

Åbningstider i sommerferien frem til d. 14. august er 10-17 alle dage.
Øresundsakvariet er beliggende ved Nordhavnen, Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør (tæt på Kronborg Slot) Tlf. 35 32 19 70.