Vinterferien 2011 – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Pressemeddelelser > Øvrige pressemeddelelser > 2011 > Vinterferien 2011

24. januar 2011

"Rør ved levende havdyr" m.m. på Øresundsakvariet i vinterferien

På utallige opfordringer fra mange børn og voksne arrangerer Øresundsakvariet igen i år i vinterferien uge 7 og uge 8 seancerne "Rør ved levende havdyr". Der vil også være fodringer af dyrene hver time i åbningstiden. Spændende havpattedyrsdissektioner og marininspirerede foredrag er også på programmet.

Det er igen tid til de populære "Havdyrene i Øresund - lær og rør" på Øresundsakvariet i vinterferien. Kl. 11.30, kl. 13.30 og kl. 15.30 i hverdagene i uge 7 og uge 8 kan ca. 25 personer pr. gang komme med ind i laboratoriets vådrum, hvor dyrepassere og havbiologer entusiastisk fortæller om dyrene i Øresund. Under vejledning kan du bl.a. røre ved en hummer, taskekrabber, fladfisk osv., som du normalt ikke kan røre ved. Skriv dig på listen ved siden af billetsalget og mød op ved plakaten: "Havdyrene i Øresund - lær og rør"!

Som noget helt nyt i 2011 bliver dyrene i udvalgte akvarier fodret hver time i hele åbningstiden, så alle publikummer skulle nu have muligheden for at se de spændende scenerier, når fiskene og dyrene får stillet sulten. Efter fodringerne vil dyrepasserne stå til rådighed for nysgerrige spørgsmål om vores spændende danske havdyr.

I vinterferien kan man også opleve dissektioner af den mest almindelige danske sælart, nemlig den spættede sæl. Dette foregår mandag d. 14. februar og torsdag d. 17. februar begge dage kl. 12.30. En del sæler bliver hvert år fanget i fiskernes garn og drukner desværre tit under forsøget på at slippe væk. Nogle af disse sæler bliver heldigvis foræret til Øresundsakvariet, som bruger dem til forsknings- som til undervisningsbrug, f.eks. til dissektioner til undervisning i anatomi m.m. Havbiologen, som forestår dissektionerne, vil forklare, hvad man ser under opskæringerne og fortælle en masse historier om de spændende havpattedyr.

Øresundsakvariet kan også byde på to spændende foredrag i vinterferien. Den 15. februar kl. 14.00 vil Ph.d. og havbiolog Michael Van Deurs med foredragstitlen "Tobisens forunderlige liv" fortælle vidt og bredt om den ejendommelige fisk, som er ekstremt vigtig både for lystfiskerne, som agn, men også for økologien i havet. Den 18. februar kl. 14.00 får Øresundsakvariet besøg af den kendte globetrotter og lystfisker Johnny Jensen, som ud fra et spændende diasforedrag vil fortælle om de mange steder i verden, hvor han har fisket. Hans seneste bog "Drømmefiskeri" kan købes med rabat i Akvariet og signeres af forfatteren efter foredraget. Hele seancen foregår i Akvariets auditorium og er gratis, når entreen til Akvariet er betalt.

Øresundsakvariet er beliggende ved Nordhavnen, Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør (tæt på Kronborg Slot) tlf. 35321970 og har åbent 10-17 alle dage i vinterferien.