Vinterferien 2012 – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Pressemeddelelser > Øvrige pressemeddelelser > 2012 > Vinterferien 2012

6. februar 2012

Havdyrsaktiviteter på Øresundsakvariet i vinterferien

I vinterferien i år arrangerer Øresundsakvariet spændende havdyrsdissektioner (opskæring og undersøgelser) samt den altid populære seance "Havdyrene i Øresund - lær og rør". Desuden er der ekstra fodringer af fiskene på alle dage.

På Øresundsakvariet kan man i vinterferien komme helt tæt på den indre anatomi hos fisk, havpattedyr m.m. I hverdagene i uge 7 og 8 vil havbiologerne og dyrepasserne nemlig afholde offentlige arrangementer, hvor disse havdyr dissekeres og undersøges og hvor der samtidig fortælles en masse spændende historier om disse dyrs liv i vore danske have.

Følgende dage er der dissektion af havpattedyr kl. 12.10:
Tirsdag d. 14. februar dissektion af marsvin
Torsdag d. 16. februar dissektion af spættet sæl

Følgende dage er der dissektionen af fisk kl. 15.30:
Mandag d. 13. februar dissektion af torsk
Onsdag d. 15. februar dissektion af sej
Fredag d. 17. februar dissektion af arktisk rokke
Mandag d. 20. februar dissektion af lange
Tirsdag d. 21. februar dissektion af arktisk rokke
Onsdag d. 22. februar dissektion af pighaj
Torsdag d. 23. februar dissektion af torsk
Fredag d. 24. februar dissektion af arktisk rokke

En anden spændende begivenhed, som man kan opleve i vinterferien, er "Havdyrene i Øresund - lær og rør" som ligeledes foregår på alle dage i uge 7 og 8 kl. 11.25 - 12.00 og 13.25 - 14.00. Her kan ca. 25 personer pr. gang komme med ind i laboratoriets forundrings- og vådrum, hvor dyrepassere og havbiologer fortæller om dyrene i Øresund. Under vejledning kan du bl.a. røre ved en hummer, taskekrabber, fladfisk osv. som du normalt ikke kan komme til røre ved. Skriv dig på listen ved siden af billetsalget og mød op ved plakaten: "Havdyrene i Øresund - lær og rør"!

De populære fiske- og dyrefodringer bliver udvidet, så de alle dage kan opleves kl. 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 og 16.00! Her kan du også få svar på dine spørgsmål ved at spørge dyrepasserne om dyrene i akvariet.

Åbningstider i vinterferierne i uge 7 og 8 er kl. 10.00 -17.00 alle dage.
Øresundsakvariet er beliggende ved Nordhavnen, Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør (tæt på Kronborg Slot) Tlf. 35 32 19 70.