Rekordmange gæster på Øresundsakvariet – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Pressemeddelelser > Øvrige pressemeddelelser > 2012 > Rekordmange gæster på ...

30. januar 2012

Rekordmange gæster på Øresundsakvariet

Når det gælder det samlede antal gæster på Øresundsakvariet, blev 2011 det tredjebedste år nogensinde nemlig med 53.207 gæster, mens antallet af betalende gæster satte ny rekord - aldrig har så mange gæster betalt for at komme ind og se "Danmarks hyggeligste akvarium".

Helsingør: I løbet af Øresundsakvariets 38 år lange historie er det kun sket to gange tidligere, at det årlige besøgstal har været højere end i 2011 hvor besøgstallet kom op på 53.207. Det var i 2009 og 2007, hvor hhv. 55.105 og 53.474 gæster kom på besøg i det lille, veldrevne saltvandsakvarium, eller som sådan et hedder officielt: Et zoologisk anlæg. Tallene røber dog ikke hele sandheden!

"Hvis vi i stedet kigger på antallet af betalende gæster, så blev 2011 faktisk det bedste år nogensinde. Ikke-betalende gæster udgøres eksempelvis af børn under 3 år, gæster ved gratis arrangementer såsom Kulturnatten i Helsingør m.v. Da Øresundsakvariet er et universitetsejet zoologisk anlæg, men i høj grad selvfinansieret, er vi selvfølgelig stærkt afhængig af, at så mange af vores gæster som muligt faktisk også betaler for at komme ind. Derfor har vi i 2011 netop skåret meget i antallet af "gratister" dvs. gæster, der kommer gratis ind på akvariet" siger akvariechef Jens P. Jeppesen.

"Hvad, der er den direkte årsag til, at vi vedvarende kan holde et så højt besøgstal for et så lille zoologisk anlæg som Øresundsakvariet, er svært at gennemskue. Vi håber, at det primært skyldes det flotte, velholdte akvarium samt den "overskuelige" og nærværende oplevelse, som gæsten får ved et besøg på Strandpromenaden i Helsingør. Og denne positive oplevelse gives så videre til andre" siger akvariechef på Øresundsakvariet og tilføjer:

"Traditionelt set så kræves der i zoobranchen store nyheder som f.eks. nybygninger for publikum hvert eller hvert andet år for at holde høje, stabile besøgstal, men for Øresundsakvariets vedkommende har vi ikke set denne tendens endnu. Faktisk så havde vi sidste år et rekordstort antal "publikumsgengangere" og fik også solgt et rekordstort antal årskort. Ved at købe årskort til akvariet får man en mængde fordele. Bl.a. kan man deltage i en del gratisarrangementer i løbet af året, men som måske det vigtigste, så støtter man akvariets konstante bestræbelser på at oplyse og formidle viden om det fantastiske miljø i Øresund".

Antallet af skolebesøgende på Øresundsakvariet i 2011 kom op på i alt 14.032, og dette tal er faldet støt fra 2007, hvor det lå på ca. 18.000 - den gang folkeskolerne stadigvæk havde budgetter, der tillod, at eleverne kom ud af klasselokalet!

"I år satser vi på at starte et nyt undervisningsprojekt op kaldet "Det Blå Klasseværelse". Projektet har til hensigt at få endnu flere børnehavebørn, folkeskole- og gymnasieelever og deres lærere til at vælge Øresundsakvariet som "knudepunkt" for deres undervisning i de akvatiske miljøer. Da projektet forhåbentligt bliver støttet af en række fonde, bliver der større chance for at klasserne får bedre råd til at komme på besøg og få undervisning særligt ude i felten, altså ved kysterne og via både på Øresund" siger Jens P. Jeppesen.

Øresundsakvariet er beliggende ved Nordhavnen, Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør (tæt på Kronborg Slot) tlf. 35321970 og har åbent 10-17 alle dage i vinterferien uge 7 og 8.