Aktiviteter i den svenske efterårsferie – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Pressemeddelelser > Øvrige pressemeddelelser > 2012 > Aktiviteter i den sven...

25. oktober 2012

Hvor hurtigt kan en krabbe løbe? Tør du røre ved en hummer? Kom og se de nye otte- og tiarmede blæksprutter!

På Øresundsakvariet kan du alle hverdage i den svenske og vestsjællandske efterårsferie i uge 44 deltage i spændende, havinspirerede aktiviteter. Du kan fange din egen krabbe og være med i krabbevæddeløbet. Eller komme helt tæt på spændende havdyr, når vi to gange om dagen holder ”Havdyrene i Øresund – lær og rør”. Og hver time er der fodringer af dyrene i akvarierne. Se også de nyankomne, fascinerende blæksprutter.

Klar, parat, start, krabbeløb! Fang din egen krabbe i det store krabbe-bassin, hvis du tør, og se om den kan vinde på ”krabbevæddeløbsbanen”. Husk at heppe! Der er præmier til de hurtigste krabber. Ved arrangementet kan du lære om krabbens fascinerende liv, og du kan altid udspørge dyrepasserne og havbiologerne, som vil stå for arrangementet. Vær med til krabbevæddeløbet i den svenske og vestsjællandske efterårsferie, uge 44, kl. 10.00-14.00 mandag til fredag. Husk varmt tøj, det kan godt gå hen og blive koldt.

Kom og rør ved havdyrene! På alle hverdage i uge 44 arrangerer vi ”Havdyrene i Øresund – lær og rør”! Kl. 11.25 og kl. 14.25 tager Øresundsakvariets formidlere 25 heldige personer med ind i laboratoriets forundrings- og vådrum, hvor de fortæller om dyrene i Øresund, og hvor du under vejledning kan få lov til at røre ved en hummer, en taskekrabbe, en fladfisk og mange andre havdyr. Skriv dig på listen ved siden af billetsalget og mød op ved plakaten: ”Havdyrene i Øresund – lær og rør”!

Øresundsakvariet har netop i denne uge fået helt nye blæksprutter i udstillingen. Den
ene blæksprutte er en såkaldt ottearmet blæksprutte af arten Eledone cirrhosa. Denne blæksprutte er den hyppigst forekomne ottearmede blæksprutte i Øresund, og man finder den sommetider skjult i vrag eller mellem sten på bunden. Øresundsakvariet har også fået fat i 5 stk. af den tiarmede blæksprutte Sepia officinali, som nu svømmer rundt i et akvarium for sig selv. Sepiablæksprutten er et fantastisk skue. Normalt lever den nedgravet i løst sand, men når den fouragerer, viser den sig i alle regnbuens farver, specielt når den skal imponere en artsfælle eller står for at skulle overfalde et bytte, som kan være alt fra rejer til små fisk. Blæksprutterne bliver fodret kl. 12 alle ugens dage.

Ud over de nævnte aktiviteter kan man som rosinen i pølseenden opleve at havdyrene bliver fodret hver time dagen igennem i udvalgte akvarier. Alle publikummer skulle derfor have mulighed for at se de spændende scenerier, når fisk og de andre havdyr får stillet sulten. Efter fodringerne vil dyrepasserne stå til rådighed med svar på nysgerrige spørgsmål om vores spændende danske havdyr.

Øresundsakvariet er beliggende ved Nordhavnen, Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør (tæt på Kronborg Slot) tlf. 35 32 19 70 og har åbent 10-17 alle dage i efterårsferien uge 44.