Påsken 2012 – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Pressemeddelelser > Øvrige pressemeddelelser > 2012 > Påsken 2012

April 2012

Havdyrsaktiviteter på Øresundsakvariet i påskeferien

I påskeferien i år arrangerer Øresundsakvariet spændende havdyrsdissektioner (opskæring og undersøgelser) samt den altid populære seance ”Havdyrene i Øresund – lær og rør”. Desuden er der ekstra fodringer af fiskene på alle dage.

På Øresundsakvariet kan man i påskeferien komme helt tæt på den indre anatomi hos fisk, havpattedyr m.m. I hele påskeferien vil havbiologerne og dyrepasserne nemlig afholde offentlige arrangementer, hvor disse havdyr dissekeres og undersøges og hvor der samtidig fortælles en masse spændende historier om disse dyrs liv i vore danske have.

Følgende dage er der dissektion af fisk kl. 13.25 – 14.00:

• Lørdag d. 31. marts
  • Søndag d. 1. april
  • Mandag d. 2. april
  • Tirsdag d. 3. april
  • Torsdag d. 5. april
  • Fredag d. 6. april
  • Lørdag d. 7. april
  • Søndag d. 8. april
  • Mandag d. 9. april

Den 4. april kl. 13.00 – 14.00 vil der som noget helt specielt bliver dissekeret et marsvin. Havbiologen Jens P. Jeppesen vil både fortælle om marsvinets liv og levned samt om dets imponerende fysiologiske og anatomiske tilpasninger til et liv i havet.

En anden spændende begivenhed, som man kan opleve i påskeferien, er ”Havdyrene i Øresund – lær og rør” som ligeledes foregår på alle dage fra d. 31. marts til 2. påskedag kl. 11.25 - 12.00 og 14.25 - 15.00. Her kan ca. 25 personer pr. gang komme med ind i laboratoriets forundrings- og vådrum, hvor dyrepassere og havbiologer fortæller om dyrene i Øresund og i de danske farvande. Under vejledning kan du bl.a. røre ved en hummer, taskekrabber, fladfisk osv. som du normalt ikke kan komme til røre ved. Skriv dig på listen ved siden af billetsalget og mød op ved plakaten: ”Havdyrene i Øresund – lær og rør”!

De populære fiske- og dyrefodringer bliver udvidet, så de alle dage kan opleves kl. 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 og 16.00! Her kan du også få svar på dine spørgsmål ved at spørge dyrepasserne om dyrene i akvariet.

Åbningstider i påsken er kl. 10.00 -17.00 alle dage.

Øresundsakvariet er beliggende ved Nordhavnen, Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør (tæt på Kronborg Slot) Tlf. 35 32 19 70.