Marsvinesafari på Øresund – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Pressemeddelelser > Øvrige pressemeddelelser > 2013 > Marsvinesafari på Øresund

12. juni 2013

Marsvinesafari på Øresund

Er du vild med hvaler? Så tag med på marsvinesafari i Øresundsakvariets store gummibåd og få en unik sommeroplevelse.

De danske farvande vrimler med hvaler, det er bare ikke så ofte man ser dem, men nu har du mulighed for at komme tættere på nogle af dem. Sommeren igennem afholder Øresundsakvariet marsvinesafari på Øresund, hvor du sammen med akvariets formidlere sejler ud på sundet for at lede efter den lille hval. Undervejs på turene vil formidlerne fortælle om marsvinets spændende levevis og hvad du skal holde øje med for at se dyrene. Udover de sædvanlige aftenture afholder vi, som noget nyt i år, sene eftermiddagsture. Så tag med ud og saml appetit til aftensmaden eller få en fantastisk afslutning på dagen. Vi giver kaffe, the og kakao og du er naturligvis velkommen til selv at medbringe lidt spiseligt til turen.

Marsvinet er den eneste hval der yngler i danske farvande. Der findes omkring 37.000 i de indre danske farvande og op mod 300.000 hvis vi regner Nordsøen og tilstødende farvande med Til trods for at den er ganske talrig er der mange der aldrig har oplevet dem i naturen. Det hænger måske sammen med at den, med en længde på under to meter, også hører til blandt de mindste hvaler i verden. Da den samtidig tilbringer det meste af sit liv neddykket og kun kommer op til overfladen for at trække vejret, er den da heller ikke nem at få øje på for det utrænede øje.

Selvom marsvinet generelt er i tilbagegang er der noget tyder på at marsvinene er tilfredse med forholdene i den nordlige del af Øresund, hvor turene afholdes. De lokale fiskere akvariet har talt med fortæller alle samstemmende at de gennem de senere år har set flere og flere marsvin når de fisker. Det samme oplever akvariets medarbejdere når de sejler ud.”Det er naturligvis med til at gøre chancerne for at se marsvin på turene større” siger Michael Hansen, men tilføjer ”Da det er naturen vi har med at gøre kan vi naturligvis ikke garantere at vi ser marsvin på alle turene, men vi kan garantere en hyggelig og lærerig tur”.

Turene finder sted hver tirsdag og torsdag kl. 16-18 og igen kl. 19-21, i ugerne 26-32. Det koster kr. 300,- for voksne og 250,- for børn og inkluderer entré til akvariet på dagen eller den efterfølgende dag. Man skal minimum være 6 år for at deltage og børn under 10 år skal være ifølge en voksen. Der er plads til 12 personer. Tilmeldingen starter mandag d.12 juni kl.10 for personlig henvendelse i billetsalget og fra kl. 12 kan du også tilmelde dig telefonisk på 35321970. Der tages forbehold for at vi kan blive nødt til at aflyse pga. vejret.

Øresundsakvariet er beliggende ved Nordhavnen, Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør (tæt på Kronborg Slot) Tlf. 35 32 19 70. Åbningstider: I juni – august alle dage 10-17.

Kontaktperson: Øresundsakvariet, Københavns Universitet, naturvejleder/marinbiolog Michael Hansen (tlf. 28 75 19 57).