Mange gæster på Øresundsakvariet 2012 – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Pressemeddelelser > Øvrige pressemeddelelser > 2013 > Mange gæster på Øresun...

Den 16.  februar 2013

Mange gæster på Øresundsakvariet i 2012

Når det gælder det samlede antal gæster på Øresundsakvariet, blev 2012 det femtebedste år siden det blev bygget i 1973 med 50.435 gæster og faktisk det år med den bedste omsætning nogensinde.

Helsingør: I løbet af Øresundsakvariets 39 år lange historie er det kun sket fire gange tidligere, at det årlige besøgstal har været højere end i 2012 hvor besøgstallet kom op på 50.435. Det bedste besøgstal nogensinde var i 2009, lige efter akvariets ombygning, hvor 55.105 gæster kom på besøg i Øresundsakvariet. Tallene røber dog ikke hele sandheden!

”Hvis vi i stedet kigger på antallet af betalende gæster, så blev 2012 faktisk det bedste år nogensinde. Ikke-betalende gæster udgøres eksempelvis af børn under 3 år, gæster ved gratis arrangementer såsom Kulturnatten i Helsingør m.v. Da Øresundsakvariet er et universitetsejet zoologisk anlæg, men i høj grad selvfinansieret, er vi selvfølgelig stærkt afhængig af, at så mange af vores gæster som muligt faktisk også betaler for at komme ind. Derfor har vi i 2011 og 2012 netop skåret meget i antallet af ”gratister” dvs. gæster, der kommer gratis ind på akvariet. Og faktisk havde akvariet, måske som følge af dette, den bedste omsætning nogensinde i 2012” siger akvariechef Jens P. Jeppesen.

”Hvad, der er den direkte årsag til, at vi vedvarende kan holde et så højt besøgstal for et så lille zoologisk anlæg som Øresundsakvariet, er svært at gennemskue. Vi håber, at det primært skyldes det flotte, velholdte akvarium samt den ”overskuelige” og nærværende oplevelse, som gæsten får ved et besøg på Strandpromenaden i Helsingør. Og denne positive oplevelse gives så videre til andre” siger akvariechef på Øresundsakvariet og tilføjer: ”Traditionelt set så kræves der i zoobranchen store nyheder som f.eks. nybygninger for publikum hvert eller hvert andet år for at holde høje, stabile besøgstal, men for Øresundsakvariets vedkommende har vi ikke set denne tendens endnu. Faktisk så havde vi sidste år et rekordstort antal ”publikumsgengangere” og fik også solgt et rekordstort antal årskort. Ved at købe årskort til akvariet får man en mængde fordele. Bl.a. kan man deltage i en del gratisarrangementer i løbet af året, men som måske det vigtigste, så støtter man akvariets konstante bestræbelser på at oplyse og formidle viden om det fantastiske miljø i Øresund og danske”.

Antallet af skolebesøgende på Øresundsakvariet i 2012 kom op på i alt 11.198, og dette tal er faldet støt fra 2007, hvor det lå på ca. 18.000 – den gang folkeskolerne stadigvæk havde budgetter, der tillod, at eleverne kom ud af klasselokalet! Til gengæld har akvariet fået dobbelt så mange gymnasieklasser til undervisning som for bare 4 år siden!

”Sidste år startede vi op et nyt undervisningsprojekt kaldet ”Det Blå Klasseværelse”. Projektet har til hensigt at få endnu flere børnehavebørn, folkeskole- og gymnasieelever og deres lærere til at vælge Øresundsakvariet som ”knudepunkt” for deres undervisning i de akvatiske miljøer. Vi har allerede fået en fornem støtte fra en række fonde bl.a. Friluftsrådet på 660.000 kr. over 3 år til bl.a. ansættelse af naturvejleder men håber at bl.a. Helsingør kommune på sigt vil kunne støtte op om projektet så Øresundsakvariet kunne blive en naturlig del af den akvatiske undervisning når man går på en skole i Helsingør Kommune. Det er nemlig sådan at der i øjeblikket kommer over dobbelt så mange skoleelever til betalt undervisning i akvatisk temaer fra kommuner udefra Helsingør og det selvom at alle Helsingørs Kommunes elever faktisk får gratis entré til akvariet. Det kunne vi godt tænke os blev anderledes!” siger akvariechef og marinbiolog Jens P. Jeppesen.

”Indtil videre så er året på Øresundsakvariet kommet godt i gang med en entrérekord, aldrig har så mange gæstet os en januar måned, nok mest grundet vores ”nye” spektakulære Sepiablæksprutter som faktisk her i de sidste uger har lagt æg til stor forundring for dyrepassere og publikum. Publikum kan også glæde sig til d. 1. juni hvor Øresundsakvariet fylder 40 år og hvor publikum udover at få 40 % rabat på entréprisen også kan opleve et væld af gratis marininspirerede aktiviteter på akvariet og på Øresund.” udtaler Jens P. Jeppesen.

Øresundsakvariet er beliggende ved Nordhavnen, Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør (tæt på Kronborg Slot) tlf. 35321970 og har åbent 10-17 alle dage i vinterferien uge 7 og 8.