23. november 2023

Jul på akvariet

Aktiviteter i december

Nu det jul igen og vi har sørget for masser af sjov hele december. Mærk julestemningen på akvariet, vær med til at fodre fiskene, tag en Øresundsquiz og find Øresundsnisserne i akvarierne.

Julefisk

Mød Øresundsnisser hele december

Øresundsnisserne besøger Øresundsakvariet hele december måned, så kom og se om du kan finde de frække havnisser.
Nisserne bruger deres juleferie på bl.a. at børste havkattens tænder, holde sildene flotte og blanke og i det hele taget sørge for at akvariets fisk og dyr er i topform til juleaften.

Øresundsnisser er havnisser, det vil sige nisser som lever i havet overalt i verden. Havnisser i Øresund er født og opvokset i Øresund. Derfor kaldes de i daglig tale for Øresundsnisserne. De forlader helst ikke sundet, da de hjælper fiskene og dyrene med en masse ting. Men i december kan du møde dem på Øresundsakvariet. Se om du kan finde nisserne og deres nissebo.

Fodring af fiskene

Hver time kan du opleve fiskene bliver fodret i udvalgte akvarier, her vil akvariets formidlingsguider fortæller sjove historier og spændende facts om dyrene. Den første fodring starter kl. 11 ved vores tre-trins rørebassin, her kan man selv være med til at fodre fiskene.

Øresundsquiz

I Øresundsquizzen kan du blive klogere på Øresunds unikke dyreliv og nogle af de dyr vi kender fra jule- og nytårsbordet. Find nisserne som gemmer sig i akvarierne og få hjælp til at svar på spørgsmålene i quizzen når du bevæger dig igennem udstillingen. Når du er færdig kan du aflever quizzen til en af akvariets medarbejdere og se om du har svaret rigtigt.
Øresundsquizzen får du udleveret i billetsalget.

Praktisk information

Vi har åbent fra 30. november til 30. december. Hverdage kl. 10-16. Weekender fra kl. 10-17.
Juledagene (26. – 30. december) holder vi åbent alle dage kl. 10-17.

Vi glæder os til at se en masse juleglade gæster.

Emner