Vinterferien – Københavns Universitet

øresundsakvarietøresundsakvarietøresundsakvariet

Gemmeleg i vinterferien

I vinterferien leger vi gemmeleg på Øresundsakvariet, og kigger på havdyrenes evner til at camouflere sig. Hvordan skifter rødspætten farve? Hvem gemmer sig i ålegræsset? Og hvorfor er det smart at gemme sig? Få svar på spørgsmålene og mange flere, når vi dykker ned i en verden af camouflage. Kan du finde alle dyrene, der gemmer sig? Kom og klap en fladfisk og se den skifte farve. Kom helt tæt på dyrene og den fantastiske verden, der normalt er skjult.

Alle dage i uge 7 og 8 kan du deltage i vores ”Rør ved levende havdyr”, hvor en formidler vil fortælle omkring de mange forskellige camoufleringsevner hos havdyrene. Du får mulighed for at komme helt tæt på og røre ved de forskellige dyr. 

Så kom og test din skjulte viden i en camouflage-quiz, vær med til dissektion af hajer og klumpfisk, hjælp til med fodring af dyrene kl. 11, oplev dyrelivet i Øresund og klap en taskekrabbe. Hvis du tør!

Dissektion af hajer og klumpfisk

  • Alle hverdage i uge 7 samt onsdag i uge 8
    • kl. 12:10


Rør ved levende havdyr og klap den store taskekrabbe

  • Alle dage i uge 7 og 8
    • kl. 11:25
    • kl. 13:25

Øresundsakvariets formidler står klar alle dage med sjove historier, og vi fodrer dyrene hver time. Så kom og vær med.

Øresundsakvariet har åbent 10-17 fra den 11. til den 19. samt den 25. + 26. februar, og kl 10-16 fra den 20. til den 24. februar.