Påskeferien – Københavns Universitet

øresundsakvarietøresundsakvarietøresundsakvariet

Havets æg – påsken på Øresundsakvariet

I påsken kigger vi på havets æg, og de æglæggende havdyr. Så tag med på en rejse under havets overflade, og kom helt tæt på de æglæggende havdyr i spændende aktiviteter lige fra den populære ”Rør ved levende havdyr”, ”æggequizzer”, filmvisning i auditoriet til fodringer hver time.   

I påsken kigger vi på havets æg, og de æglæggende havdyr. Så tag med på en rejse under havets overflade, og kom helt tæt på dyrene.

Konksneglen lægger sine æg i en klump, stenbiderens æg er orange, rødspættens æg er usynlige, rødhajen bruger tråde til at fæstne sine æg og strandkrabben gemmer æggene under halen. Kom og mød dem og bliv klogere på Øresunds dyreliv.

Alle dage i påsken kan du 4 gange om dagen deltage i vores ”Rør ved levende havdyr”, hvor en biologiformidler vil fortælle spændende historier om de mange forskellige æglæggende havdyr og som på de snedigste måder undgår at få dem spist af de altid sultne rovdyr. Du får mulighed for at komme helt tæt på og røre ved de forskellige dyr.

Kom også og test din skjulte viden i en ”æggequiz”, hjælp til med fodring af dyrene kl. 11 i det store børnerørebassin, deltag i den store ”æggejagt” og hjælp dyrepasserne som har tabt alle sine påskeæg rundt i akvarierne. Oplev dyrelivet i Øresund, klap en taskekrabbe og slap af i vores store filmauditorium hvor vi alle dagene viser en lærerig film om det ”Unikke Øresund” – en inspirende film lavet af WWF om det fantastiske Øresund.

Rør ved levende havdyr og klap den store taskekrabbe
Alle dage fra d. 24. marts til d. 2. april kl. 11:25, kl. 12.25, kl. 13:25 og kl. 14:25

Quizzer i akvariet
Alle dage kan du deltage i en ”æggequiz” samt i den store ”æggejagt”.

Filmvisning i det store auditorium
Alle dage kontinuerligt over dagen (varighed 8 min.) vises filmen ”Det unikke Øresund” som fortæller hvorfor Øresund er et helt fantastisk havområde.

Øresundsakvariets formidlere står klar alle dage med sjove historier, og vi fodrer dyrene hver time. Så kom og vær med.

Yderligere oplysninger
Akvariechef- og museumschef,  havbiolog Jens P. Jeppesen, Øresundsakvariet, Københavns Universitet, tlf.: 28751970, e-mail: jpjeppesen@bio.ku.dk