Snorkelstier i Nordsjælland – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Øresundsakvariet > Snorkelstier i Nordsjæ...

øresundsakvarietøresundsakvarietøresundsakvariet

Snorkelstier ved Nordsjællands kyster

Øresundsakvariet har i samarbejde med naturformidlernetværket Bustergruppen udlagt fem snorkelstier ved Nordsjællands kyster. Stierne henvender sig til den uerfarne snorkler der gerne vil finde spændende snorkellokaliteter og lære mere om undervandslivet det pågældende sted. Stierne består af en række undervandposter med plancher der forklaret om naturen i umiddelbar nærhed af posten. Dybden varierer, men kan på de dybeste steder være 3 meter. Alle poster er markeret med røde eller gule kuglebøjer i overfladen, så det er nemt at svømme fra post til post.

Stierne er normalt udlagt fra slut maj til midt oktober. De vedligeholdes løbende, så der kan være tidspunkter hvor nogle eller alle poster er taget op af vandet. Du kan se status på de enkelte stier herunder.

Hornbæk Plantage

Stien finder du ved den første rasteplads på højre side af Nordre Strandvej når du kører fra Helsingør mod Hornbæk. Ved første sti mod vandet finder du et skilt med kort, der viser stiens placering.
Status: Stien er klar til brug

Julebæk

Stien ligger umiddelbart ud for Nordre Strandvej 86D, 3000 Helsingør, ved det gamle dykkerklubhus. På husets gavl er opsat et skilt med kort, der viser stiens placering.
Status: Stien er klar til brug

Kronborgbugten

Stien starter umiddelbart under badebroen. Ved badebroen er der opsat et skilt der viser stiens placering.
Status: Stien er klar til brug

Snekkersten/Kystens Perle

Stien ligger ud for det gamle hotel Kystens Perle, Strandvejen 130A, 3000 Helsingør. På modsatte side af vejen, ved siden af bænken finder du et skilt der viser stiens placering.
Status: Stien er klar til brug

Nivå Strandpark

Stien starter ud for høfden der udgår fra den sydlige del af stranden. Inde på stranden, i den sydlige ende står et skilt der viser stiens placering.
Status: Stien er klar til brug

Du kan se stiernes placering i Google Earth ved at hente filen Snorkelstier.kmz her (download Google Earth her inden du åbner filen).

Oplever du mangler ved stierne er du meget velkommen til at kontakte os på oresundsakvariet@bio.ku.dk

Vi gør opmærksom på at al brug af snorkelstierne sker på eget ansvar.