Sepiablæksprutterne lægger æg – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Alle nyheder > 2013 > 2013.02 > Sepiablæksprutterne læ...

13. februar 2013

Sepiablæksprutterne lægger æg

I efterårsferien 2012 fik øresundsakvariet nogle nye små blæksprutter til at vise frem for vores gæster. Det er første gang akvariet har holdt denne art af blæksprutter. Så de ansatte har arbejdet hårdt for at få akvariet, de skulle gå i, til at leve op til deres meget strikse krav om miljø og vandkvalitet.

Efter 4 måneder er blæksprutterne faldet godt til, vokset imponerende meget og spist godt. Og hvad akvariets personale kun havde drømt om skete så lige pludselig. Nemlig at to af sprutterne fandt sammen og dannede par, hvorefter hunnen fandt et passende sted til at lægge sine æg.

Æggene er sat fast på et stykke garn i akvariet (se billedet). Hunne har "pakket" æggene ind i blæk, så de er helt sorte, og dermed sværere at se for evt. fjender.

Så nu er akvariets personale i gang med at gøre et karantæneakvarie klar til klækningen i håbet om, at vi inden for de næste par uger måske får små blæksprutteunger.

Alle vores gæster kan komme og opleve vores fine nye sprutter i vinterferien. Og alle der har lyst til at vide mere om disse fine dyr skal være velkommen til at spørge vores dygtige dyrepassere.

Tilbage