Nye dyr og nyt akvarium – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Alle nyheder > 2013 > 2013.04 > Nye dyr og nyt akvarium

23. april 2013

Nye dyr og nyt akvarium

Igennem et samarbejde med akvariet ”Havets hus” i Lysekil, Sverige, har Øresundsakvariet fået indsamlet nye dyr til vores udstilling.

Da både dyrelivet og hydrografien i Gullmarsfjorden er meget lig det man finder i Øresund. Det er nemlig sådan at Øresund har forskellige hav-lag.

Fra lavsalint (lavt saltindhold) overfladevand til højsalint (højt saltindhold) bundvand. Men enkelte arter har vi her på Øresundsakvariet svært ved at få fat på. Så vi får til tider vores kollegaer på det svenske akvarium til at indsamle spændende arter, som vi så tager op og henter.

De arter akvariet har modtaget er den flotte troldkrabbe (Lithodes maja), se billedet ovenfor, samt et flot individ af den farverige blåstak (Labrus mixtus), se billedet til venstre.

Disse er allerede kommet i udstillingen og kan opleves i vores kullen- og mudderbundsakvarium.

Udover disse større dyr har dykkerne på Havets hus indsamlet to utroligt smukke rørboende søanemoner. Disse flotte anemoner bygger et langt rør af mudder, som de bor i. De er enormt svære at indsamle medmindre man har mulighed for at dykke ned og forsigtigt samle dem op med hænderne. For at få plads til disse flotte dyr, har dyrepasserne på akvariet bygget et nyt temaakvarie som opfylder deres specielle levevilkår.

Dette akvarium viser Øresunds mudderbunds artsrigdom.

Tilbage