Ombygning af panorama-akvariet – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Alle nyheder > 2014 > 2014.01 > Ombygning af panorama-...

07. januar 2014

Ombygning af panorama-akvariet

I disse dage river akvariets medarbejder dekorationen i panorama-akvariet ned. Akvariet skal ombygges, så det kan rumme en ny beboer. 

Der er en lille rokade under opsejling på akvariet. For til vinterferien får vi en helt ny ottearmede blæksprutte, og den skal vises frem til publikum. Derfor flytter vi rundt på nogen af dyrene, og det kræver også ændringer i akvarierne.

Øresundsakvariets havtaske skal flyttes til panorama-akvariet, og for at den kan trives, må der etableres en ralbund, som den kan ligge på. Ral er naturligt afrundede sten med en diameter på omkring 30 til 75 mm.


Men først skal den gamle dekoration af beton og sten fjernes, og det kræver både kræfter, hammer og mejsel. Derefter skal der støbes en ny dekoration, som skal ligne området 
ud for Hvens nordkyst. Der skal være både ral- og sandbund. Efter planen kommer der også blåmuslinger og tang på dekorationen samt nogen store sten. 


I havtaskens nuværende akvarium sker der en lille ombygning, så det kan rumme vores sepia-blæksprutter. Her skal der være sandbund med mindre sten samt nogle vragdele. I sepiaernes nuværende akvarium rykker en nyindkøbt vulgaris ind, som er en ottearmede blæksprutte. Her skal akvariet blot renses.

Vi glæder os til at vise de nydekorerede akvarier frem og især til vinterferier, hvor vi dykker ned i blæksprutternes verden.

Tilbage