Øresundsakvariet sprutter af blæk i vinterferien – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Alle nyheder > 2014 > 2014.01 > Øresundsakvariet sprut...

13. januar 2014

Øresundsakvariet sprutter af blæk i vinterferien

I vinterferien dykker vi ned i blæksprutternes verden, og tager dig med på en forunderlig rejse under havoverfladen. Hvorfor blækker blæksprutter? Hvor mange arme har de? Hvordan ser de ud indeni? Og hvad gør dem specielle?

Udfordre din viden i en blæksprutte-quiz, vær med til dissektion af blæksprutter, kom helt tæt på havdyrene i blæksprutternes verden, klap en krabbe og giv selv fiskene mad… I vinterferien på Øresundsakvariet.

Dissektion af blæksprutter kl. 12:10:

 • Hverdagene i uge 7 (den 10., 11., 12. og 13. februar)
 • Torsdag i uge 8 (den 20. februar)


Rør ved levende havdyr alle dage i uge 7 og 8:

 • Weekenderne (den 8., 9., 15., 16., 22. og 23. februar)
  • kl. 11:25
  • kl. 12:25
  • kl. 14:25
 • Hverdagene (den 10.-14. og 17.-21. februar)
  • kl. 11:25
  • kl. 13:25
  • kl. 14:25

Akvariets formidler står klar alle dage med sjove historier, og vi fodrer akvariets dyr hver time. Så kom og vær med.

Blæksprutter er sælsomme og mærkelige dyr, der har lagt krop til mange myter og historier. De ligner ikke nogen andre dyr på Jorden, og selvom deres nærmeste slægtninge er snegle og muslinger, er de meget mere end et simpelt bløddyr. I vinterferien åbner akvariet op for blæksprutterne og deres fascinerende verden. Vi kigger indeni dem, ude på dem og omkring dem. Ved blækspruttedissektionerne kan du selv røre ved de døde blæksprutter og i akvarierne har vi både ottearmede og tiarmede blæksprutter. Vi fortæller om blæksprutternes intelligens, deres blæk og farveskift, om blæksprutterne i Danmark og de rester fra forhistoriske blæksprutter du kan finde på stranden i form af vættelys.

Dissektion af hvidnæsen

Den opskyllede hvidnæse, som Øresundsakvariet hentede onsdag d. 29 januar ved Snekkersten strand vil blive dissekeret fredag d. 14 feb. Kl. 12:00 i vinterferien. Da det drejer sig om en stor og relativt sjælden hval, har akvariets biologer kontaktet Statens naturhistoriske museum, som sender en specialist, der kan dissekere disse store dyr på den korrekte måde. Akvariets gæster kan se med når dissektionen af dette 250 kg store dyr kommer til at foregå i det store auditorium på Øresundsakvariet. Der vil blive udtaget en masse prøver til fremtidige undersøgelser. Den helt store opgave bliver dog at finde frem til dødsårsagen. 

Hvalen kan allerede opleves fra onsdag den 12. februar.

Øresundsakvariet har åbent 10-17 alle dage fra den 8. februar til 23. februar.