På opdagelse under overfladen – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Alle nyheder > 2014 > 2014.04 > På opdagelse under ove...

23. april 2014

På opdagelse under overfladen

På lørdag har du mulighed for gratis at opleve både Øresundsakvariet og Fjord & Bælt i Kerteminde samtidig. Kom og hør om forskellen på havpattedyr og fisk når biologerne fra de to akvarier via live-video, formidler spændende historier om havdyrene til hinandens gæster.

Som besøgende på Øresundsakvariet kan du komme tæt på mange af de havdyr der lever i danske farvande og akvariet har dyr fra næsten alle dyregrupper. Der er dog én gruppe der mangler og det er havpattedyrene. Det rodes der bod på lørdag d. 26. april kl. 11-12. Her har du mulighed for at opleve sælerne og marsvinene på Fjord & Bælt i Kerteminde, når du besøger Øresundsakvariet. For første gang laver biologerne fra Fjord & Bælt og Øresundsakvariet et fælles formidlingsevent, der foregår begge steder samtidig. Via videoforbindelse vil de være i forbindelse med hinanden, mens publikum kan følge med live på storskærm og stille spørgsmål om dyrene direkte til biologerne på det andet akvarie.

Arrangementet er en del af Forskningens Døgn, der finder sted over hele landet fra d. 24-26. april. Forskningens døgn er en årligt tilbagevendende videnskabsfestival og blev afholdt første gang i 2005. Formålet er at skabe en større interesse og opmærksomhed omkring forskning hos den danske befolkning. Især hos de der ikke til daglig har berøring med forskning.

Arrangementet er gratis at deltage i og der er plads til 30 deltagere efter først til mølle princippet. Tilmelding til biolog Michael Hansen på michansen@bio.ku.dk inden fredag kl. 14.

Yderligere oplysninger hos Michael Hansen – Øresundsakvariet tlf. 28751957