Klumpfisk på akvariet – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Alle nyheder > 2014 > 2014.11 > Klumpfisk på akvariet

28. november 2014

Klumpfisk på akvariet

I går aftes modtog Øresundsakvariet en lille klumpfisk som havde forvildet sig ind på lavt vand i Sverige. Vores svenske kontakt, biolog kirstin ringede til os, efter at nogen havde observeret den lille klumpfisk. Vi skyndte os afsted og hentede fisken. Den har natten over gået i et af vores største akvarier, men bliver i dag sat om bag ved i et stort kar alene. Vores gæster kan frem til midten af næste uge komme med om og se klumpfisken.

Klumpfisk lever i de tropiske og tempererede oceaner, men er en regelmæssig sommergæst i Nordsøen, og der kommer hvert år nogen ned i Øresund. De driver med havstrømmene og lever bl.a. vandmænd. Hvis de ikke kommer ud i det åbne ocean, når temperaturen begynder at falde i Øresund, kan det være farligt for dem. 

I midten af næste uge vil den lille klumpfisk blive transporteret til Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. De har nemlig plads til den store fisk. For selvom det er en lille klumpfisk, har Øresundsakvariet ikke noget akvarium, hvor den kan vokse og trives i.