Den store nissejagt og de nye blæksprutteunger – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Alle nyheder > 2015 > Den store nissejagt og...

23. november 2015

Den store nissejagt og de nye blæksprutteunger

nissejagt

Drillenisserne har været på spil på Øresundsakvariet og drillet fiskene. Hjælp dyrepasserne med at finde alle nisserne og vind årskort til akvariet. I hele december måned kan publikum opleve fodringer af Øresundsakvariets nye ottearmede og tiarmede blæksprutter. Kom også og deltag i konkurrencen om at tegne den flotteste fisk og vind pladser på næste sommers marsvinesafarier.

I hele julemåneden kan publikum deltage i en sjov konkurrence, nemlig ”Den store nissejagt”. Drillenisserne har været på spil på Øresundsakvariet. De har vasket gulv med skrubberne, puttet karry i sildeakvariet, taget rødspætternes pletter, hevet havkatten i halen, syet sokker med tangnålene og givet torskene kuller. Men nu har de gemt sig! Kom og hjælp dyrepasserne med at finde alle drillenisserne og lær samtidig mere om Øresunds dyreliv. De dygtigste ”nissejægere” vinder årskort til Øresundsakvariet, hvor man – ud over at kunne besøge akvariet ubegrænset i et år - også bliver budt på specielle arrangementer kun for årskortholdere.

Klik på billedet for at downloade stor udgave

Dyrepasserne på Øresundsakvariet har fået nye unger af både den tiarmede Sepiablæksprutte Sepia officinalis samt et nyt meget ungt eksemplar af den ottearmede blæksprutte Octopus vulgaris. Begge arter har fået deres eget akvarium, og publikum kan nu se blæksprutterne få mad i form af levende krabber og hesterejer hver dag kl. 12.00. Dyrepasserne er så småt startet på at lære den meget intelligente ottearmede blæksprutte tricks og kneb i dens akvarium, og under fodringen af denne fortæller og viser dyrepasserne, hvordan sådan en træning foregår. Det skal helst komme så vidt, at den ottearmede blæksprutte bliver i stand til at åbne plastbøtter med skruelåg og ”fiske” dens fortrukne føde, nemlig strandkrabber, ud af plastbøtten. Ud over at fortælle om træningen fortæller dyrepasserne også spændende historier og facts om blæksprutternes forunderlige liv på bunden af havet. Fisk og dyr i akvariet bliver desuden fodret hver hele time i åbningstiden i hele julemåneden.

Der er også en tegnekonkurrence, hvor du skal tegne og farvelægge dit yndlingshavdyr. Tegningerne bliver hængt op i akvariet, og efter jul bliver de flotteste tegninger udvalgt af dyrepasserne. Ejermanden til den flotteste tegning vinder en ”Marsvinesafari” for 2 personer (værdi 730 kr.) gældende til de meget populære marsvinesafariture i gummibåd.