Stor succes for Øresundsakvariets havarrangement i Glostrup Shopping Center – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Alle nyheder > Stor succes for Øresun...

10. marts 2016

Stor succes for Øresundsakvariets havarrangement i Glostrup Shopping Center

temauge om øresund

I vinterferien uge 8 var Øresundsakvariet inviteret til at deltage i en stor anlagt temauge for havet omkring Danmark og i særdeleshed Øresund i Glostrup Shopping Center. Næsten 2000 mennesker fik på forskellige måder ”havet på hjernen” og guidet af Øresundsakvariets medarbejdere.

Foto: J.P. Jeppesen

I de senere år har Øresundsakvariet fået stigende efterspørgsel fra indkøbscentre, institutioner m.m. om at komme ud med levende havdyr og guider for at lave deciderede events om havet i al almindelighed. I uge 8 var det så Glostrup Shopping Centers tur til at få besøg af ”den levende havformidling” og med både rørebassiner, kæmpe akvarier, tegnekonkurrencer og temadage indenfor ”Hajer”, ”Havpattedyr” og endelig ”Krebsdyr” hvor udstoppede dyr fra Zoologisk Museum i København blev vist frem og formidlet ud fra.

- Vi oplevede en kæmpe interesse fra alle dem som besøgte vores stand og vi har helt sikkert opnået en stigende opmærksomhed og fokus for både havet som helhed men også markedsført både Øresundsakvariet og Helsingør på bedste vis overfor Glostrups borgere som jo har lidt længere til havet end os andre. Så selvom arrangementet er en kæmpe udfordring for akvariets ansatte grundet det store materiel som skal transporteres fra Helsingør til Glostrup, faktisk hele 4,5 tons på lastvogn, så synes vi det giver rigtig god mening især når vi modtager sådan en fin respons fra de besøgende til arrangementet, siger akvariechef Jens P. Jeppesen.

Det estimeres at der i løbet af ugen blev formidlet havliv fra Øresund til lidt under 2000 mennesker. I hele udstillingens åbningstid var der desuden en tegnekonkurrence hvor børn kunne tegne en havdyrstegning og være med i konkurrencen om 1. præmien på en marsvinesafari på Øresund med Øresundsakvariets guider for hele familien (4 personer) samt 2.-10. præmier med årskort til Øresundsakvariet som præmie.

Kontakt

Akvariechef / havbiolog Jens Peder Jeppesen
Tlf. 35 32 19 70