Ny blæksprutte – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Alle nyheder > Ny blæksprutte

08. november 2016

Ny blæksprutte

I sidste uge fik vi en lille ny beboer på akvariet - en ottearmede blæksprutte (se billedet). Den lille Octopus Vulgaris kommer fra Tyskland og er på størrelse med en lille kaffekop. Indtil videre går den i vores karantæneafdeling bag ved. Men når den har vænnet sig til de nye omgivelser og lært at spise kommer den ud i udstillingen. 

Vores store blæksprutte kravlede desværre ud af sit akvarium i august og døde. Derfor skal akvariet også dobbeltsikres inden den lille blæksprutte, får lov at komme derud, for at undgå endnu en flugt. 

Derfor beklæder vi det stykke af akvariets bagside, der er over vandet, med kunstigt græs. Blæksprutten kan ikke lide at kravle på kunstigt græs, og derfor kan de forhindre den i at kravle ud af akvariet. Derud over skal alle sprækker og huller dækkes godt til, da blæksprutten er i stand til at mase sin krop igennem åbninger som kun er få cm i diameter. Fordi det eneste hårde der er i blækspruttens kroppen er dens næb (munddel), kræver det kun en meget lille åbning før de kan få hele deres krop igennem.

Til december laver vi om på et par af de store akvarier inklusiv det kommende blæksprutteakvarium. Så den lille blæksprutte er klar til at hilse på publikum i det nye år.