Havdyrenes camouflage på Øresundsakvariet i vinterferien – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Alle nyheder > Havdyrenes camouflage ...

09. februar 2016

Havdyrenes camouflage på Øresundsakvariet i vinterferien

vinterferie på akvariet

Vinterferien på Øresundsakvariet fokuserer på havdyrenes fantastiske evner til camouflage. Se det nye tobisakvarium – det eneste af sin slags i Danmark. Rør ved levende havdyr og oplev fiskene få mad.

I vinterferien dykker vi ned i havdyrenes evne til at camouflere sig og formidlere tager dig på en forunderlig rejse i camouflagens verden under havoverfladen. Da de fleste havdyr, fra fladfisk, krabber og sild til hajer, rokker og andre større dyr har behov for at skjule sig i det kæmpe store ocean, har alle de forskellige dyregrupper fundet mange forskellige måder at falde i med havets mange levesteder. Nogle skjuler sig under sandet, andre ændre hele deres kropsform for at ligne alger eller sten, og nogen benytter sig af at ligne havets egne farver ved eksempelvis at være blank som silden.

I hele vinterferien både uge 7 og 8 vil der være mulighed for at deltage i vores ”Rør ved levende havdyr”, hvor en formidler vil fortælle omkring de mange forskellige camoufleringsevner hos havdyrene. Der vil desuden også bliver rig mulighed for at komme til at røre ved forskellige dyr som eremitkrebs, forskellige fladfisk og mange andre havdyr.

Udfordr din viden i en camouflage-quiz, vær med til dissektion af forskellige havdyr, kom helt tæt på havdyrene i ”Rør ved levende havdyr”, klap en krabbe og giv selv fiskene mad hver dag kl. 11.00.

Kom også og se vores nye tobisakvarium hvor de flotte og økologisk vigtige kysttobiser blive udstillet og hvor du hvis alt flasker sig vil kunne betragte kysttobisens fascinerende op- og nedgravningsteknik i sandbunden. Faktisk er dette akvarium det eneste specialbyggede tobisakvarium i Danmark.

I vinterferien på Øresundsakvariet

Dissektion af forskellige havdyr kl. 12:15:
- Alle hverdage i uge 7 (den 15., 16., 17., 18. og 19. februar)

Rør ved levende havdyr alle dage i uge 7 og 8:
- Weekenderne (den 13., 14., 20., 21., 27. og 28. februar)
             o kl. 11:25
             o kl. 13:25
- Hverdagene (den 15.-19. og 22.-26. februar)
            o kl. 11:25
            o kl. 13:25
            o kl. 14:25

Akvariets formidler står klar alle dage med sjove historier, og vi fodrer akvariets dyr hver time. Så kom og vær med.