Ny Kullenvæg bygget op – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Alle nyheder > Ny Kullenvæg bygget op

01. februar 2017

Ny Kullenvæg bygget op

I december og januar er en masse akvarier blevet renoveret. Vores gamle Kullen-akvarium er nu delt i to akvarier og der er lavet ny dekoration. Det ene akvarium viser stadig Kullens klippesider med søanemoner, hårhvarre og læbefisk. Mens det andet akvarium nu huser vores tre havtasker i et akvarium, der viser en rødalgebund i det dybe Øresund.

Klippevæggen og stenene i Kullen-akvariet er en dekoration, som vores dygtige akvariedekoratør Kasper Nyberg har bygget op. En proces der foregår i flere trin, men med et resultat, der ligner en rigtig klippeside. 

Når en dekoration som denne bygges op, starter Kasper med at skære de grove former ud i flamingo, som limes fast på akvariets sider. Flamingoen bruges for at dekorationen ikke bliver for tung og dyr, som en massiv beton dekoration ville blive. Til gengæld er det vigtigt at flamingoen skæres ud i de rette former, da det kun er muligt at rette små detaljer i det tynde betonlag.

Ovenpå flamingoen påføres tynde lag af beton, som skal tørre. Her hjalp et par dyrepasserelever med de første lag, hvor det er vigtigt at kanterne står skarpt og at al flamingoen bliver dækket. I de yderste lag beton skal detaljerne, som "klippernes" overflade, laves. 

Derefter males betonen. Først ensfarvede grå og bagefter de rødlige og brune farver, så betonen ligner rigtige sten. Kasper maler her på billedet de fritstående sten til akvariet. 

Farverne er altafgørende for om dekorationen bliver naturtro, men Kasper har et fantastisk blik for detaljerne, og selv fagfolk kan have svært ved at skelne mellem hans arbejde og almindelige sten. 


Resultatet bliver et smukt og naturtro akvarium, der ligner Kullens stejle klippesider med skrå furer, som stammer fra istiden. Nu er der fyldt vand og dyr i, og med tiden vil søanemonerne flytte sig rundt, så de dækker store dele af de skrå vægge. Hårhvarren nederst på billedet har allerede suget sig fast på Kaspers dekoration.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i akvariet og fortælle om det fantastiske dyreliv, der lever i Øresund.