Safariture på Øresund – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Alle nyheder > Safariture på Øresund

17. marts 2017

Safariture på Øresund

Er du vild med hvaler, elsker du at snorkle eller kan du godt lide at se på fugle? Så tag med på en safaritur i Øresundsakvariets store gummibåd og få en unik naturoplevelse. Tilmeldingen starter nu.

Hvalsafari i Danmark – kan man det? Det kan man faktisk, for de danske farvande vrimler med hvaler. Der er ganske vist ikke tale om store kaskelotter eller blåhvaler, men om marsvinet der med en længde på under 1,8m hører til blandt de mindste hvaler i verden. Det gør den dog ikke mindre spændende af den grund og til sommer har du mulighed for at komme tættere på de små dyr, når Øresundsakvariet inviterer på marsvinesafari i deres store 14-personers gummibåd.

Marsvinet er den eneste hval der yngler i danske farvande og det anslås at der findes omkring 37.000 i de indre farvande. Der holder ofte til i særlige områder og et af hot spottene er netop den nordlige del af Øresund, hvor du kan komme på tur med Øresundsakvariet. ”Det er syvende sæson vi tilbyder marsvinesafarier og pga. interessen har vi i igen i år været nødt til at udvide antallet af ture” fortæller akvariechef Jens P. Jeppesen. ”Vi kan naturligvis ikke give garanti for at se marsvin, men de to foregående år har der været næsten 100% succes og kun på tre ture blev der ikke set marsvin sidste år” fortæller han videre.

Hvalerne er ikke de eneste spændende dyr der lever i Øresund. Under overfladen er der et mylder af forskellige dyr og planter og sundet hører da også til de artsrigeste af vore farvande. Ved kysterne rundt om Helsingør findes der nogle fantastiske snorkellokaliteter, med undervandsmiljøer der sagtens kan måle sig med troperne, når de står i fuldt flor. I sommerferien afholder akvariet snorkelsafarier hver fredag. Du bliver iført våddragt, så du nemt kan holde varmen, inden vi i gummibåden sejler til et af snorkelstederne og hopper i. Akvariets guider er med i vandet og fortæller om det vi ser.

Endelig er der også muligt at tage på havfuglesafari i oktober, når de store fugletræk er i gang. På turene er der chance for at se fugle som sule, lomvie, alk, ederfugle, søkonger, tejst mm. Vi har allieret os med en af landets dygtigste ornitologer, Jan Hjort Christensen der har mange års erfaring som turleder hos Danmarks Ornitologiske Forening og underviser på en række kurser i ornitologi.

Har du fået lyst til en spændende naturoplevelse kan du se flere informationer og tilmelde dig via boksene til højre. 

Øresundsakvariet er beliggende ved Nordhavnen, Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør (tæt på Kronborg Slot) Tlf. 35 32 19 70. Åbningstider: Hverdage 10.00 -16.00 og weekender 10-17.

Kontaktperson: Øresundsakvariet, Københavns Universitet, naturvejleder/marinbiolog Michael Hansen (tlf. 28 75 19 57).