Form og funktion hos havdyrene på Øresundsakvariet – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Alle nyheder > Form og funktion hos h...

02. maj 2018

Form og funktion hos havdyrene på Øresundsakvariet

Kristi himmelfartsferien

I Kristi himmelfartsferien kigger vi på havdyrenes former og hvad de kan fortælle om deres levesteder og hvad de spiser. Så tag med på en rejse under Øresunds havoverflade, og kom helt tæt på havdyrene i spændende aktiviteter lige fra den populære ”Rør ved levende havdyr”, deltagelse i ”formquizzer”, filmvisning i auditoriet til fodringer hver time.

Tangnåle torsk. Foto: Tania Lundberg Lykkegaard

I Kristi himmelfartsferien kigger vi på havdyrenes former og hvad de kan fortælle om deres levesteder og hvad de spiser.

Hvorfor er nogle fisk tynde og lange? Mens andre er flade og eller tykke? Hvorfor har torsken overbid? Og er det smart at have underbid? Hvad betyder formen på fisken for det sted hvor fisken lever?

Firtrådet havkvabbe

Få svar på spørgsmålene og mange flere i Kristi himmelfartsferien hvor du bl.a. 4 gange om dagen kan deltage i vores ”Rør ved levende havdyr” hvor fokuset er på havdyrenes former og hvor en biologi- og el. veterinærstuderende vil fortælle fascinerende historier. Du får mulighed for at komme helt tæt på og røre ved nogle af de forskellige dyr.

Kom også og test din skjulte viden i en ”formquiz”, hjælp til med fodring af dyrene kl. 11 i det store børnerørebassin, slap af i vores store filmauditorium hvor vi alle dagene viser en udvalgt film om havet.

Rør ved levende havdyr og klap den store taskekrabbe
Alle dage fra d. 10. maj til d. 13. maj kl. 11:25, kl. 12.25, kl. 13:25 og kl. 14:25

Quizzer i akvariet
Alle dage kan du deltage i en ”formquiz”. 

Øresundsakvariets formidlere står klar alle dage med sjove historier, og vi fodrer dyrene hver time. Så kom og vær med.

Yderligere oplysninger: Akvarie- og museumschef, MSc Marinbiologi Jens P. Jeppesen, Øresundsakvariet, Københavns Universitet, tlf.: 28751970, e-mail: jpjeppesen@bio.ku.dk