Pinseferien hos havdyrene på Øresundsakvariet – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Alle nyheder > Pinseferien hos havdyr...

13. maj 2018

Pinseferien hos havdyrene på Øresundsakvariet

Pinseferien

I Pinseferien på Øresundsakvariet fokuserer vi på hvordan havdyr føles i arrangementet ”Rør ved levende havdyr” samt kigger vi indenfor i fisken i en daglig fiskedissektion. Så lad akvariets guider tage dig med på en rejse under Øresunds havoverflade, og kom helt tæt på havdyrene i de spændende aktiviteter.

Rør ved levende havdyr og klap den store taskekrabbe
I Pinseferien går vi igen tæt på havdyrene i den populære ”Rør ved levende havdyr” hvor akvariets guider 3 gange om dagen tager dig med på en føler i havdyrenes rige. Hvorfor er skrubben ru på oversiden og hvad bruger den alm. ulk sine pigge på gællelåget til? Er pighvarren pigget og hvorfor er nogle krabber helt bløde? Få svar på spørgsmålene og mange flere i pinsen. Alle dage fra d. 19. maj til d. 21. maj kl. 11:25, kl. 13:25 og kl. 14:25.

Fiskedissektion af ”dagens” fisk
Du kan også få lejlighed til at kigge indenfor i fiskens indre i en daglig fiskedissektion og høre guiden fortælle om fiskens ydre og indre - hjerte, milt, lever samt meget mere. Alle dage fra d. 19. maj til d. 21. maj kl. 12.25.

Kom også og oplev en plancheudstilling i vores auditorium om Øresunds lille hval, marsvinet, og deltag i en ”marsvinequiz” hvor du kan være heldig at vinde en billet for en person på en af sommerens marsvineture. Du kan også hjælpe til med fodring af dyrene kl. 11 i det store børnerørebassin og slappe af i vores store auditorium hvor vi alle dagene viser en video af den berømte delfin i Øresund fra 2016.  

Øresundsakvariets formidlere står klar alle dage med sjove historier, og vi fodrer dyrene hver time. Så kom og vær med.

Øresundsakvariet: Øresundsakvariet har åbent 10-17 fra d. 19. maj til d. 21. maj 2018 og adressen er Strandpromenaden 5, 3000 Helsingør. Web: www.oresundsakvariet.ku.dk

Yderligere oplysninger: Akvarie - og museumschef, MSc Marinbiologi Jens P. Jeppesen, Øresundsakvariet, Københavns Universitet, tlf.: 28751970, e-mail: jpjeppesen@bio.ku.dk