Tag med på Vild Havfuglesafari – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Alle nyheder > Tag med på Vild Havfug...

12. september 2018

Tag med på Vild Havfuglesafari

Oplev havfugle

Er du vild med havfugle? Så tag med Øresundsakvariet og Helsingør Havne på Vild Havfuglesafari i oktober, hvor vi vil lede efter de mange spændende havfugle, der findes i Øresundsområdet.

Søkonger i Øresund

Oplev fuglelivet i Øresund med lokal fugle-ekspert

I år holder Øresundsakvariet tre Vild Havfuglesafarier, nemlig den 5., 12. og 19. oktober fra 11.00-14.00, og der er gode odds for at alle havfugle-interesserede kan få en spændende havfugle- oplevelse på Øresund.

Vi stævner ud i Øresundsakvariets båd fra Helsingør Havn og i selskab med den lokale fugleekspert Jan Hjort Christensen fra Helsingør Havne, kigger vi efter de smukke havfugle specielt i området nord for Helsingør.

Jan Hjort Christensen er en erfaren ornitolog og vil fortælle om de fugle, vi ser under safarien.

Flere havfugle i Øresundsområdet
De sidste mange år er der kommet flere og flere havfugle til Øresundsområdet.

Jens Peder Jeppesen, akvariechef i Øresundsakvariet, fortæller:  ”Det er skønt at se, hvordan havfuglene vokser i antal her i Øresundsområdet – det er tegn på, at området har det godt, at der er masser af føde til fuglene, og at de trives. Og at se de vilde havfugle fra havsiden, fra vores båd, gør det blot endnu mere specielt at fange dem i kikkerten eller kameralinsen”. 

Hvilke fugle findes der i Øresundsområdet?
På tidligere ture har safari-gæster blandt andet set suler, lommer, alke, lomvie, søkonger og tejst.

Sidste år var de så heldige at støde på en storkjove, denne prægtige havfugl, der med sit vingefang på op til 140 cm let kan skræmme mågerne til at opgive deres sild - som så bliver storkjovens frokost.

Tilbage i 2016 spottede de sågar en lunde - eller søpapegøje, som den populært kaldes - en fugl, der er forholdsvis sjælden på disse breddegrader. Måske vi er lige så heldige i år.

Herudover er der chancer for at se en del havdykkende andefugle som ederfugle, sortænder og fløjs-ænder. For slet ikke at tale om nogle af de mange andre trækfugle - især rovfugle - som i denne tid trækker fra Sverige til Danmark inden vinteren kommer.

Vilde havfugle-oplevelser for alle
Vild Havfuglesafari er et oplagt valg for den erfarne ornitolog, men alle fugleinteresserede er velkomne, også selv om man ikke har den store fugleviden endnu at trække på.

Allerede nu kan ornitologer og andre, der har en lille ornitolog i maven, melde sig til safarierne på Øresundsakvariets hjemmeside.

Yderligere oplysninger:

Akvariechef og havbiolog Jens P. Jeppesen, Øresundsakvariet, Københavns Universitet, tlf.: 28751970, e-mail: jpjeppesen@bio.ku.dk