Smag på Vild-mad – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Alle nyheder > Smag på Vild-mad

01. februar 2018

Smag på Vild-mad

Vinterferie

I vinterferien inviterer Øresundsakvariet og Billedskolen i Toldkammeret igen på en dag med Vild-mad og denne gang med fokus på hvad Øresund kan byde på af lækre vilde smage. Denne gang er temaet tang, tørfisk og bløddyr.

Til Vild-mad arrangementet kan du møde Øresundsakvariets naturvejleder og Vild-mad formidler Andreas Kjær Hansen. Kom og hør, hvordan tang kan bruges i madlavningen, og hvordan man kan samle og høste tang direkte fra Øresunds kyster. Du kan også smage på konkylier og muslinger. Bagefter er der klippe-klistre-værksted og fællesspisning.

Savtang og blæretang

- De danske farvande bugner af lækre, spiselige tangarter. Alligevel har vi herhjemme ingen tradition for at sætte dem på middagsbordet. Det vil vi Øresundsakvariet gerne ændre på. Tang er en meget anvendelig råvare, der kan anvendes såvel frisk som tørret. Frisk tang kan anvendes i supper, salater og i kød- og fiskeretter. Tørret tang smager dejligt i brød, i pasta, som salt og i krydderblandinger. Så kom og smag og bliv klogere på tang, og det vi kan finde langs de danske kyster, fortæller naturvejleder Andreas Kjær Hansen fra Øresundsakvariet.

EVENT-INFO
Dato: Tirsdag, 13. feb. 2018
Dørene åbnes: Kl. 15.30
Sted: Toldkammeret / Spisekammeret
Forsalg: Fri éntre
Tidspunkt: Vild mad: Fra kl. 15.30
Klippe-Klistre-Værksted: Fra kl. 16.30
Fællesspisning: Fra kl. 17.30
Slutter: Kl. 19.00

Se også Toldkammerets hjemmeside