Ombygning af blæksprutteakvariet – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Nyt fra akvariet > 2010 > Ombygning af blæksprut...

 Juni 2010

Ombygning af blæksprutteakvariet

Vi er nu færdige med at lave en helt ny dekoration i blæksprutteakvariet, der gerne skal optimer levebetingelserne for vores nye blæksprutte.

Opbygningen af en dekoration er en langsommelig proces, og kan opdeles i tre trin.

Trin 1: Vi laver først en skabelon af dekorationen, altså fundamentet til hele opbygningen. Skabelonen laves i flamingo og isolationsskum. Her beslutter vi hvordan hele dekorationen skal se ud med huler, fremspring, klipper og sten. Når skabelonen er færdig bliver den belagt med et tyndt lag dekorationsbeton.

Trin 2: Efter et døgn eller mere skal der endnu et lag beton på dekorationen. Dette lag er tykkere og kræver en stor arbejdsindsats, da betonen skal bearbejdes inden den tørre. I det let fugtige beton skal alle detaljer fremhæves, så overfladen bliver omdannet fra en kedelig glat skal til ru klippe- eller stenlignende skulpturer.

Trin 3: Efter yderligere 24 timer skal dekorationen males, så den kommer til at få den naturlige klippe eller stenfarver.

Til sidst skal hele dekorationen afsyres med en saltsyreopløsning, som fjerner giftige stoffer, der kan være farlige for dyrene. 

Kristian og Andreas (Øresundsakvariet to hårdarbejdende dyrepasser) har lavet skabelonen og lagt det første lag beton. Nummer to lag beton er også lagt og de mange detaljer er fremhævet. Kasper (akvariets dekoratør) har nu malet og afsyret dekorationen. Filtreringsenhederne (UV- og kulfilter) er instaleret og lyset er sat op. På billedet (til venstre) kan du se hvordan akvariet ser ud med bundmateriale og vand i. 
Akvariet er nu færdigt. Billederne ovenfor viser processen.
Nu er blæksprutten endelig kommet. Læs mere her. Oplev den lille blæksprutte hver dag på Øresundsakvariet.

TILBAGE