Træning af blæksprutten – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Nyt fra akvariet > 2010 > Træning af blæksprutten

6. december 2010 

Træning af blæksprutten

Øresundsakvariets blæksprutte er nu ved at finde sig tilrette i akvariet, og er derfor begyndt at søge udfordringer. Her er det vigtigt at akvariets personale fokuserer på, at blæksprutten er et dyr som har brug for aktivering, så den ikke kommer til at kede sig. Fordi blækspruttens intelligens kan sammenlignes med en almindelig huskats er det vigtigt at der sker noget hver dag. Ellers vil den forsøge at flygte fra akvariet, eller lave anden ballade.

Forskere har fundet ud af, at blæksprutter er så intelligente, at de er istand til at huske forskellige former og farver, og derved lære at kende forskel på forskellige objekter.

Så for at få blæksprutten aktiveret, udfordrer personalet den hver dag med forskellige opgaver, som kan være at den skal åbne et glas for at få fat i sin mad. Et andet eksempel kan være at man placerer en krabbe i bunden af en kolbe, hvor blæksprutten så bliver nødt til at presse sin meget bløde krop igennem den meget lille åbning. Alt dette for at komme ned til krabben, som befinder sig i bunden af kolben.

Du kan opleve træningen af blæksprutten hver dag i december kl. 12:00 og 15:00. Undtagen om søndagen, hvor det er kl. 12:00 og 13:00.

TILBAGE