Nye spændende dyr på Øresundsakvariet – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Nyt fra akvariet > 2011 > Nye spændende dyr på Ø...

26. januar 2011

Nye spændende dyr på Øresundsakvariet 

Akvariet har indenfor de sidste par dage modtaget en masse spændende dyr.

Den første som Øresundsakvariet bød velkommen var en pighaj. Den blev fanget af en fisker fra Hornbæk. Akvariets personale hentede hajen og fik den sikkert med tilbage. Her fik vi hurtigt hajen i iltet vand, og efter lidt tid fandt vi ud af, at hajen var en hun. Pighajer er meget specielle, da de føder levende unger (også kaldet for ovovivipare).

Kort tid efter pighajens ankomst kontaktede en af akvariets trofaste fiskere, Søren Jacobsen fra H4 regina, personalet da han havde fanget en fisk han ikke kunne genkende. Det viste sig at være en Sankt Petersfisk, en meget sjælden gæst i Øresund. Problemet med disse fritsvømmende fisk er, at de ikke har det godt med at komme for hurtigt op fra dybt vand. Derfor har akvariet placeret denne meget flotte fisk i en cylinder på bunden af det dybeste akvarium. Det hjælper på den luftfyldte bug som er kommet af en for hurtig opstigning. Forhåbentligt vil denne meget flotte fisk komme sig over sine skader, og du kan få mulighed for at se den i et af Øresundsakvariets akvarier.

Den sidste meget specielle fisk der blev indleveret til akvariet var en havtaske. Dette er dog en typisk nordligt levende fisk, som findes i næsten alle kolde havområder i verden. Men det er første gang i akvariets historie, at vi nu kan vise et levende eksemplar frem for publikum. Men som alle de nyankomne fisk, skal denne havtaske først vendes til akvariets vand, og i en kort behandling mod de små skader den har fået under indfangningen. 

Tilbage