Eksotiske dyr invaderer Øresund – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Nyt fra Øresund > 2011 > Eksotiske dyr invadere...

26. januar 2011

Eksotiske dyr invaderer Øresund

I perioden fra den 16. januar til den 25. januar har der været en utrolig fangst af specielle og eksotiske dyr taget af garnfiskere i den nordlige del af Øresund. Det første dyr akvariet modtog, var en lille ottearmet blæksprutte (Eledone cirrhosa). Desværre overlevede den ikke turen gennem garnrullen på fiskerbåden.

Et par dage senere afhentede Øresundsakvariet en pighaj fra en fisker i Hornbæk havn. Hajen var fanget i garnet, men havde ikke fået så voldsomme skræmmer, og i dag kan du se den i Øresundsakvariets store voksenrørebassin. Tidligere på ugen havde en anden fisker fra Gilleleje fanget 26 hajer på to dage. Hajerne var dog arter, som normalt hører til i danske farvande, men det er ikke så tit at et så stort antal hajer fanges i Øresund over en så kort periode.

Den 23. samt den 25. januar blev der til gengæld fanget to meget særprægede fisk. Dette var to Sankt Petersfisk (Zeus faber). Disse fisk hører normalt til i de varmere farvande omkring Spanien og Portugals kyster. Dog er den ikke så usædvanlig i de større danske havområder som Nordsøen og Kattegat. Men det er yderst sjældent at der bliver fanget to eksemplarer inden for så kort tid i de indre danske farvande.

Tilbage