Stor hval måske på vej ned igennem Øresund – Københavns Universitet

Øresundsakvariet > Nyheder > Nyt fra Øresund > 2012 > Stor hval måske på vej...

13. juli 2012

Stor hval måske på vej ned igennem Øresund

Medarbejderne på Øresundsakvariet fik tirsdag den 10. juli en opringning fra deres kollega Thyge Jensen fra Hvaler.dk om, at der var blevet observeret en kæmpe hval udfor Skagen.

Billedet af Stan Butler

 

Denne hval svømmede sydpå, så chancerne for at den kommer en tur igennem Øresund er meget stor. Udfra observationerne blev det konstateret at der enten er tale om en pukkelhval, en finhval eller en brydeshval. Dog er brydeshvalen et meget sjældent syn i de danske farvande. Sidst den blev set var i 2000, hvor der strandede én i isefjorden.

Billede af Dr. Louis M. Herman

 

Sidst én så stor hval blev observeret i Øresund var det én pukkelhval den 6. januar 2012. I 2008 blev der også observeret en pukkelhval ned igennem Øresund. Så det bliver mere og mere almindeligt at se større hvaler i de indre danske farvande. Så lystsejlere som ligger på sundet og i kattegatregionen har mulighed for at få sig en stor oplevelse inden for de næste par dage.

Medarbejderne på akvariet vil blive meget glade for at høre fra folk der evt. observerer dette store dyr, da vi er meget interesseret i at følge det.

For flere spændende nyheder om pattedyr i de danske farvande, kan man kigge på www.hvaler.dk, hvor alle de nyeste observationer bliver beskrevet.

Tilbage