Naturens dag med Øresundsakvariet – Københavns Universitet

17. september 2010 

Naturens Dag med Øresundsakvariet

Søndag den 12. september var der livlig aktivitet på Kronborgstranden i Helsingør, hvor man kunne se stor gruppe børn og deres forældre løbe rundt i vandkanten og fange dyr.

Årsagen var at Øresundsakvariet i samarbejde med Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening afholdt Naturens Dag. Dagen er en årligt tilbagevendende begivenhed der har fundet sted siden 2004. Formålet med dagen er at åbne naturen for publikum og i år sigtede den særligt på at få børnene ud i naturen. "Det ville vi på Øresundsakvariet gerne være med til da vi har stor erfaring med at bringe netop børn ud i naturen" fortæller naturvejleder og biolog Michael Hansen, der stod for arrangementet. Vejrudsigten for dagen var ellers ikke lovende, men alligevel trodsede mange de dystre udsigter. I løbet af de to timer arrangementet stod på kom omkring 25 børn og næsten lige så mange voksne forbi. Hurtigt smed børnene sko og sokker, smøgede bukserne op og gik i kast med at fange dyr. Der var blandt andet mulighed for at fange rejer med rejehov, trække vod efter fisk og tømme krabbefælder.

"Grunden til at vi valgte at afholde arrangementet på Kronborgstranden er at den har et meget varieret dyreliv. Samtidig er det et sted som mange kender fra badeturene om sommeren. Hvis vi kan vise børnene hvor meget spændende der findes under overfladen vil det forhåbentlig friste dem til selv at gå på opdagelse næste gang de er på stranden " slutter Michael Hansen.

TILBAGE